Hükümlü, tutuklu ve çocuklar ile ceza infaz kurumu personeline eğitim verilecek

Hükümlü, tutuklu ve çocuklar ile ceza infaz kurumu personeline eğitim verilecek

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, hükümlü, tutuklu ve çocuklar ile ceza infaz kurumu personeline yönelik eğitim verilecek.

Sümer Kampüsü Rektörlük makamında yapılan toplantıya, Başsavcı Habib Korkmaz, AGÜ Rektörü Cengiz Yılmaz, AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu, Gençlik Fabrikası Koordinatörü Öğretim Görevlisi Bora Akince, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Demirgöz ve Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ahmet İhsan Koç katıldı.
 
Toplantıda, Eğitim ve iyileştirme faaliyetleri Protokolü, AGÜ Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz tarafından imzalandı. Protokole göre AGÜ ve Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliğinde ortak projeler geliştirilmesi amaçlanıyor.
 
Protokol kapsamında ayrıca, Kayseri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklu 13-18 yaş arası çocuklar için AGÜ tarafından tiyatro, şiir, oyun atölyeleri, kodlama ve 3D yazıcı eğitimleri verilecek. Anneleri ile kalmakta olan 0-6 yaş arası çocuklar için de AGÜ ev sahipliğinde projeler gerçekleştirilecek. Ceza ve infaz kurumlarının personellerine yönelik seminerler de düzenlenecek.

Google+ WhatsApp