Kayseri polisi okul önlerinde göz açtırmadı

Kayseri polisi okul önlerinde göz açtırmadı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, çocuklarını çalıştıran ailelere ceza yazdı. Polis, okul önleri, park, internet cafe ve oyun salonları ve okul servislerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Çocuk Şube Ekipleri 15 Kasım-14 Aralık arasında yaptığı denetimlerde, özellikle trafik ışıklarında sürücülere mendil satan, araç camı silerek dilencilik yapan ve kağıt toplayan 10 çocuğun ailelerine işlem yaptı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla toplumu rahatsız eden dilenciliği önlemekte kararlı olduğu vurgulandı.

Çocukları etkilenebilecek her türlü zararlı faaliyetten uzak tutmayı ve güvenli şekilde eğitim öğretimin sürdürmesinin amaçlandığını belirten Kayseri polisi, özellikle okul önlerindeki denetimlerini de sıklaştırdı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı dönemde, biri yurt genelinde olmak üzere 7 ayrı denetim gerçekleştirdi. Ekipler özellikle, okul önlerinde ve çevresinde, park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, şans oyunları bayileri, kahvehane  ile internet ve oyun salonlarında denetim yaptı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan denetimlerde 3 bin 280 kişi sorgulandı.Ayrıca 554 okul servisi denetlendi, 21 okul servisi, 66 oyun salonu denetlendi. Denetimlerde, 18 yaşından küçüklere sigara satan 4 işyerine, adli, 1 işyerine ise İdari işlem yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Google+ WhatsApp