Kayseri’de eş zamanlı ‘Önce Yaya Uygulaması’ etkinliği

Kayseri’de eş zamanlı ‘Önce Yaya Uygulaması’ etkinliği

Kayseri’de İçişleri Bakanlığı tarafından yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğu farkındalığını artırmak için tüm yurt genelinde eş zamanlı hayata geçirilen ’Önce yaya uygulaması’ gerçekleştirildi.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi’nde bulunan Mehmet İlgü İlkokulu’nda İçişleri Bakanlığı tarafından tüm yurt genelinde başlatılan ’Önce yaya uygulaması’ gerçekleştirildi. Uygulamada özellikle okullara yönelik eğitim etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Uygulama eğitimine, Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, emniyet ve jandarma trafik ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Uygulama eğitiminde Kayseri Vali Yardımcısı ve protokol üyeleri çocuklarla birlikte yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçerken ellerinde Türk bayrakları ve uyarıların yazılı olduğu dövizler taşıyan minik öğrenciler de ’Öncelik yayanın’ uyarısında bulundu. Etkinlikte farkındalık oluşturmak için Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer ve öğrenciler yaya geçidinde kırmızı olan bölümü yeniden boyadı. Okul önündeki etkinliğin ardından trafik ekipleri okulda öğrencileri bilgilendirdi.
 
Yapılan uygulama hakkında açıklamada bulunan Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, “Bu güzel etkinliğimize sizlerin de katılım sağlayıp vatandaşımızı bilgilendirme amaçlı çalışmalarız için teşekkür ederiz. Biliyorsunuz ki Türkiye’nin her yerinde aynı saatte İç İşleri Bakanlığı’mızın koordinesinde önce yaya algısının oluşturulması ve özellikle ilkokullardan bu işe başlayarak etrafa yaymayla ilgili bir etkinliği görsel olarak da hep birlikte sergiledik. Işıkları, lambaları, yayayı mutlaka günlük hayatımızda algılayıp ona göre davranmamız gerekiyor. Özellikle yanıp sönen yaya öncelikli yerlerde artık hem şehir merkezlerinde hem şehir dışında yayaya öncelik vereceğimizi hatırlatmak şeklinde böyle bir etkinlik düzenlemiş olduk. İnşallah bu etkinlik sayesinde geçen yıllardan ve gelecek yıllara yönelik önce yaya diyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp