OP. DR. BİLGE YURDAKUL: GÖZ RAHATSIZLIKLARINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

OP. DR. BİLGE YURDAKUL: GÖZ RAHATSIZLIKLARINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

Op. Dr. Bilge Yurdakul: dijital göz yorgunluğu sendromu göz sağlığını tehdit ediyor Memorial Kayseri Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilge Yurdakul, son birkaç yılda pandemi sürecinin de olumsuz etkisiyle göz şikayetlerinde büyük bir artış yaşandığını dile getirdi.

Erişkinlerde ve çocuklarda ekran başında geçen sürenin artmasına bağlı olarak göz kırpma sayısında azalma, ekrandan yansıyan mavi ışık yoğunluğu, göz kuruluğu, gözlerde yanma, batma, acıma ve sulanma gibi şikayetlerin arttığına dikkat çeken Op. Dr. Bilge Yurdakul, “Dijital Göz Yorgunluğu Sendromu dediğimiz bu tablo, normal koşullarda günde iki saatten fazla bilgisayar kullanan kişilerin aday olduğu bir rahatsızlıktır. Bu süre, pandemi döneminde çok daha uzun saatlere yayıldığı için, göz rahatsızlılarında büyük artış yaşanmaktadır. “dedi.

Kapalı ortamlarda normalden fazla bulunmak, uzun süreli yakın mesafede çalışmak ve az uyumak gibi durumların okul çağındaki çocuklarda miyopi sayısını artırdığını ifade eden Op. Dr. Yurdakul, “Ailelerimiz çocuklarını gözlemlemeli ve görme bozukluğu ile ilgili bir şüpheleri oluştuğunda vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurmalılar.” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp