10. kez intihara kalkıştı: Gazetecilere simit fırlattı

Kağıthane’de bir iş merkezinin çatısına çıkarak 10. kez intihara kalkışan simitçi, polis ekiplerinin ikna çalışmaları esnasında kendisini görüntüleyen gazetecilere simit dolu tepsi fırlattı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Kağıthane Sanayi Mahallesi Hümeyra Sokak üzerindeki bir iş merkezinin çatısında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, önceden 10 kez intihar girişimlerinde bulunan İ.A, bu kez bir iş merkezinin çatısına çıktı. Simit satarak geçimini sağlamaya çalışan şahıs, bu sefer de sağlık ve maddi sorunlarını bahane ederek simit dolu tepsisiyle intihar etmek istedi. Şahsın çatıda olduğunu gören çevredeki vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri şahsın yanına çıkarak ikna çalışmalarına başladı. Olası bir intihar olayına karşın da olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri iş merkezinin önüne hava yastığı kurarken, sağlık ekipleri de hazırda bekledi.

GAZETECİLERİN KAFASINA SİMİT DOLU TEPSİ FIRLATTI

Polis ekiplerinin ikna çalışmaları sürdüğü esnada olay yerine gelen gazeteciler şahsı görüntülemeye başladı. Bir süre sonra gazetecilerin kendini görüntülediğini fark eden şahıs kendisini ikna etmeye çalışan polis ekiplerine, “Bunların burada ne işi var” dedi. Bunun üzerine şahıs kendisini görüntülemeye devam eden gazetecilere çatıdan simit dolu tepsisini fırlattı. Tepsinin atılması sonucu simitler yere dağılırken, şahıs zaman zaman kendini çatıdan sarkıttı. Yaklaşık 1 saat süren ikna çalışmalarının ardından şahıs 10. kez ikna edilerek çatıdan indirildi. Polis ekiplerinin gözetiminde sokağa aşağı indirilen şahıs kendisini görüntüleyen gazetecilere dönerek, “Beni çektin mi” diye sorması ise dikkat çekti. Polis aracına bindirilen şahıs, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

İLK VUKUATI DEĞİL

Öte yandan, 10’uncu kez intihara kalkıştığı öğrenilen İ.A’nın, daha önce de birçok yerde, yüksek binaların çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Önceden de aynı sorunları gerekçe göstererek intihara kalkışan şahsın, emniyette bu sebepten çok sayıda kaydı bulunduğu belirlendi.

Google+ WhatsApp