15 TEMMUZ TALAS’TA  YİNE GÖRKEMLİ BİR ETKİNLİKLE ANILDI

15 TEMMUZ TALAS’TA YİNE GÖRKEMLİ BİR ETKİNLİKLE ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü tüm yurtta olduğu gibi Talas’ta da coşku ve duygulu bir atmosferle kutlandı. Talas Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en büyük Türk Bayrağı dalgalandırıldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlik, bu yıl da yurt genelindeki en görkemli etkinlikten biri oldu.

“ÇANAKKALEYİ, 15 TEMMUZDA 1 SAATTE YAŞADIK”

Talas’ta bulunan Paraşüt İniş Alanında gerçekleşen bayrak açma töreni öncesi kürsüye gelerek konuşan 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu, “15 Temmuz gecesi 1 gecelik Çanakkale’ydi” ifadeleriyle 15 Temmuz’un önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında Şair Namık Kemal’in Vatan Şarkısı isimli şiirinden “Fıtrat değişir sanma bu kan, yine o kandır.” dizelerini okuyan Gazi Şekercioğlu, o gece darbecileri durdurmak için sokağa çıkan herkesin kahraman olduğunu ifade etti. Şekercioğlu sözlerine İstiklal Marşı’nın ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.’ dizeleriyle sonlandırdı.

Daha sonra kürsüye gelen 15 Temmuz gecesi Türksat’ta görevli personel olan ve orada gazi olan Bilal Davut Hasetçi, 15 Temmuz gecesinin bir vatan müdafaası gecesi olduğunun altını çizdi. 15 Temmuz gecesini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Gazi Hasetçi, ‘Vatan için gerekirse canımızı feda ederiz!’ ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA KAHRAMANLIK HİKAYESİ YAZILDI”

Son olarak kürsüye gelen ve vatandaşlara hitap eden Başkan Mustafa Yalçın, çağımızda artık savaş kavramının değiştiğini ve bunun 15 Temmuz 2016 tarihinde net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Bu yeni savaş yönteminde ise Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kullanıldığını belirten Başkan Yalçın, “Ülkemiz üzerinde emeli olanlar; ordumuzun ve bürokratlarımızın içinden birçok kişiyi ağına düşürmüş, beynini yıkamış, kendi vatandaşını öldürecek kadar gözü dönmüş hainler haline getirmiş, FETÖ olarak vatanımızın ve milletimizin üzerine salmışlardı. Çocukluğundan beri çorabından gömleğine, postalından üniformasına kadar karşılayıp okuttuğu sözde evlatları, silahlarını ve füzelerini devletine ve milletine karşı kullanıyordu.” şeklinde başladığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla halkın harekete geçerek darbecileri durduğunu hatırlattı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde kahramanlık hikayelerinin yazıldığını söyleyen Başkan Yalçın, “Ama çabuk toparlandık. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve daveti ile stratejik yerlerde ve meydanlarda toplandık. İstanbul’da gömleğini tankın egzosuna tıkayıp tankı durduran kardeşim ile Kahramankazan’da tarlasındaki ekini yakıp uçakların kalkışını engelleyen kardeşimizin inancı ve heyecanı tüm meydanlarda kendini gösterdi.” dedi.

“15 TEMMUZ; BU TOPRAKLARDA ASIRLAR BOYUNCA VERDİĞİMİZ VARLIK MÜCADELESİ ZİNCİRİNİN SON HALKASIDIR”

15 Temmuz’un bir darbe girişiminin çok ötesinde bir şey olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın şunları söyledi: “15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler doğrudan Türk milletini, egemenliğimizi hedef almışlardır. İç savaş çıkararak, vatanımızı bölüp parçalamak istemişlerdir. 15 Temmuz’da Aziz Türk Milleti kendisine -iradesine- ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmıştır. 15 Temmuz; bu topraklarda asırlar boyunca verdiğimiz varlık mücadelesi zincirinin son halkasıdır.”

Sözlerini 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkarak ülkesini savunan vatandaşlara teşekkürle bitiren Başkan Yalçın, “Bizzat varlıklarıyla – ruhlarıyla – düşünceleriyle – kahramanlıklarıyla – yüksek ahlaklarıyla; Vatana – millete – memlekete – ve demokrasiye sahip çıkan! Tüm kardeşlerimle de gurur duyuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nın dalgalandırıldığı bayrak açma törenine geçildi. Vatandaşların ve protokol üyelerinin birlikte açtığı Türk Bayrağı hep birlikte dalgalandırıldı.

Törenin ardından düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, çok gururlu bir akşam yaşadıklarını ve geceyi organize eden Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

Google+ WhatsApp