30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle, Vali Gökmen Çiçek ve eşi Hanımefendi Sümeyra Çiçek ev sahipliğinde “30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni” düzenlendi.

Törene Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, eşi hanımefendi Sümeyra Çiçek, Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Şaban Çopuroğlu, S.Bayar Özsoy, Aşkın Genç, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, "Sultan Alparslan’ın Malazgirt zaferi ile birlikte bu toprakları yurt edindik. Vatan bildiğimiz bu topraklarda çok büyük medeniyetler inşa ettik. Bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamanın çok ağır bedelleri vardı. Milletçe çok ağır bedeller ödeyerek buralara kadar geldik.  Tarihin en kara günlerini Anadolu’nun işgali ile yaşadık. Binlerce yıldır yurt olarak bildiğimiz toprağımız elimizden kayıp, gitmekteydi. Ancak milletin sinesinden ortaya çıkan önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının söyleyecek sözleri vardı. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen kahramanımızın arkasında bütün milletimiz yekvücut oldu. Tekrardan bir ve beraber olduk. O karanlık geceyi milletçe hep beraber aydınlığa çevirdik. Yeni bir gün dönümü yaşadık ve Sultan Alparslan ile beraber yurt edindiğimiz bu topraklar 30 Ağustos zaferi ile beraber artık ebedi Türk yurdu olduğunun mührünü vurdu. 30 Ağustos zaferimiz tarihimizin en büyük zaferlerinden birisidir. Çünkü bir yok oluş ile karşı karşıyaydık. Yok oluş ile karşı karşıyayken bir var olma mücadelesi verdik ve bu mücadeleyi kazandık” dedi

30 Ağustos Zaferi’nin Kayseri’de başka bir anlamı olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “30 Ağustos Zafer Bayramı Kayseri’de bir farklı duyguyla kutlanıyor. Çünkü Kayseri o günlerde bütün yurda ve cephelere asker yolluyordu. Hepinizi bildiği gibi Kayseri Lisemiz mezun verememişti. Kayseri bir sigortaydı. Anadolu işgal edilirse meclisimizi Kayseri’de kuracaktık. Dolayısıyla kalbi vatan ve millet duygusuyla atan bu topraklarda 30 Ağustos hepimiz için farklı bir anlamda.” diye konuştu.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek konuşmasının sonunda, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatan toprağı için şehit düşenleri rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi

Tören, pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Google+ WhatsApp