4. Dünya Dövüş Sanatları Festivali İstanbul´da

24-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Dünya Dövüş Sanatları Festivali´nin basın toplantısı yapıldı. İstanbul´da düzenlenen basın toplantısı Dünya Dövüş Sanatları Federasyonu Başkanı Dr

24-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Dünya Dövüş Sanatları Festivali´nin basın toplantısı yapıldı.
İstanbul´da düzenlenen basın toplantısı Dünya Dövüş Sanatları Federasyonu Başkanı Dr. Mohammad Nouhi, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Sporları Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak, federasyon yetkilileri ve basın mensupları katıldı. Düzenlen toplantıda konuşan Dünya Dövüş Sanatları Federasyonu Başkanı Dr. Mohammad Nouhi, Dünya Dövüş Sanatları Festivali´nin İstanbul´da yapılacağından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar 20 çeşitli ülkelerden uluslararası şampiyonalarımız olup, 4. Büyük festival İstanbul´da yapılacak. 60 ülkeden yaklaşık bin 800, 2 bin sporcu katılacak. Asya Kıtası´nın Olimpiyat Başkan Yardımcısı bu festivalde olacak. Birçok ülkeden de milletvekilleri ve spor bakanları bu festivalde bulunacaklar. 30´a yakın ülkenin de federasyon başkanları da bu festivale gelecek" dedi.

"FESTİVALLERDE KATEGORİLERİ ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ"
Bu festivale 7´den 70´e herkesin katılabileceğini ifade eden Nouhi, "Bağcılar Olimpik Spor Salonu´nda ve Spor A.Ş. Spor Salonu´nda 10 kategoride bu turnuva yapılacak. Biz bu turnuvayı ekonomik nedenlerden dolayı 2 salona 3 günde yapılacak şekilde sıkıştırdık. Birçok ülke gezdim. Türk milletini çok sevdim. Biz bu yüzden Avrupa Federasyonu´nun merkezini Türkiye´ye kurduk. Önümüzdeki senelerde düzenlenecek festivallerde kategorileri 15´e kadar çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

ILICAK: "EN KALİTELİ SPORCULAR MÜCADELE EDECEK"
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Sporları Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak ise Türkiye´de artık çok büyük organizasyonların yapıldığını vurgulayarak, "Bizim mücadele sporlarını en büyük organizasyonlarında bir tanesi de bu festival. Dolayısıyla bu federasyon da Dünya´nın en büyük federasyonlarından birisi. Zaten federasyonlarımız, belediyelerimiz gerekse Spor Bakanlığımız bu işi ciddi şekilde desteklediğinden dolayı Türkiye´nin en kaliteli sporcuları bu festivalde de mücadele edecek" açıklamasında bulundu.
(RY-TK-S)

17.10.2014 15:34:27 TSI

Google+ WhatsApp