“6 Şubat deprem felaketiyle birlikte şehir altyapılarının güçlendirilmesinin ve denetimlerinin önemini bir kez daha anladık”

“6 Şubat deprem felaketiyle birlikte şehir altyapılarının güçlendirilmesinin ve denetimlerinin önemini bir kez daha anladık”

Milletvekili İsmail Özdemir: “6 Şubat deprem felaketiyle birlikte şehir altyapılarının güçlendirilmesinin ve denetimlerinin önemini bir kez daha anladık”

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi 17’nci Olağan Genel Kurulu’nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 53 bin vatandaşımızı kaybettik ve binlerce vatandaşımız yaralandı. Bu felakette şehirleşmenin ve şehirleşmeyle beraber zemin etütlerinin ve şehirlerimizin dirençli hale gelmesinin ve diğer meslek kuruluşlarının denetimlerinin ne derece önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu illerin yanı başında olan Kayseri’de de deprem gerçeğine dikkat çekmek suretiyle Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi’nin öncülüğünde akademik odalarımız bir araya gelerek çok önemli çalışmalara imza atıldı. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan raporlar ve kamuoyuna paylaşılan bilgilerin bizzat dikkate alındığını net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Kayseri’nin daha dirençli bir hale getirilebilmesi için mikrozemin çalışmalarına dayalı yeni şehir çalışmalarıyla beraber binalarımızı güçlendirme noktasında da bunların yapılacağı da büyükşehir belediyemiz tarafından izah edilmiştir” dedi.
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi 17’nci Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Programa; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Saadet Partisi Milletvekili Mahmut Arıkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, TMMOB şube yönetimi, üyeleri ve mühendisler katıldı.
Yarın yapılacak olan Makine Mühendisleri Odası Genel Seçimleri sabah saat 09.00’da başlayacak, akşam saat 17.00’a kadar devam edecek. Seçime; mevcut Şube Başkanı Süleyman Varol ve yönetim kurulu kadrosuyla gidilecek.
Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi’nin, bütün ülkede adından söz ettiren bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini ifade eden Milletvekili Özdemir, “Anayasamız gereğince ilgili denetimleri yapan mesleki dayanışmayı tesis etmek amacıyla yetkilendirilen Makine Mühendisleri Odası, teknik denetimler anlamında çok büyük faaliyetler yürütmüştür. Ayrıca sanayi alanında istihdamın artırılması ve ihracata katkı sağlaması noktasında da adından bahsedilmeyen asli kahramanlarımızın başında gelmektedir” dedi.
‘DEPREM GERÇEĞİYLE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ’
Geçtiğimiz yıl 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi kapsamında konuşan Milletvekili Özdemir, yaşanan depremin şehirleşmeyle beraber zemin etütlerinin ve altyapılarının dirençli hale getirilmesinin öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade ederek “11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 53 bin vatandaşımızı kaybettik ve binlerce vatandaşımız yaralandı. Devletimizin kudreti ve milletimizin dayanışmasıyla birlikte depremin yaralarını sarmak suretiyle bir yılı geride bıraktık. Bu illerimizde yeni konutlar inşa edilmeye başlarken şehir altyapılarının güçlendirilmesi hususundaki çalışmalar da sürdürülüyor. Bu illerin yanı başında olan Kayseri’de de deprem gerçeğine dikkat çekmek suretiyle Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi’nin öncülüğünde akademik odalarımız bir araya gelerek çok önemli çalışmalara imza atıldı. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan raporlar ve kamuoyuna paylaşılan bilgilerin bizzat dikkate alındığını net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Kayseri’nin daha dirençli bir hale getirilebilmesi için mikrozemin çalışmalarına dayalı yeni şehir çalışmalarıyla beraber binalarımızı güçlendirme noktasında da bunların yapılacağı da büyükşehir belediyemiz tarafından izah edilmiştir. Ne yazık ki ilimizde de aktif fay hatlarının bulunduğu da bir gerçektir, bu tehlikeyle yaşamak zorunda olduğumuzu ve tedbirli olmak zorunda olduğumuzu ifade etmemiz gereklidir. Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubemiz bu gerçeğe dikkat çekmiş ve vatandaşlarımıza gereken hizmeti götürme hususunda sorumlu davranmışlardır ve bu kapsamda odamızı, akademik camiamızı kutluyorum” şeklinde konuştu ve yarın yapılacak olan seçimin de hayırlı olmasını diledi.
Makine Mühendisleri Odası’nın 3 bin 500 kişilik ekibi ve il temsilcilikleriyle birlikte büyük bir aile olduğunu ifade eden Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, “Bünyemize ait olan asansör kontrol merkezimizde birçok denetim yapılmaktadır, şu an itibariyle 43 ilçeyle de protokolümüz mevcuttur. Daha fazla vatandaşımıza yardımcı olabilmek adına da çalışmalarımız devam etmektedir. Düzenli olarak devam ettirdiğimiz periyodik kontroller, denetimlerimiz bulunmakta, üyelerimize yönelik düzenlediğimiz mesleki eğitim çalışmalarımız da artarak devam etmektedir. Özellikle de genç meslektaşlarımıza yönelik hazırlık eğitimlerimiz, programlarımız ve kariyer planlama hususunda yeni faaliyetler düzenlerken endüstri 4.0, karbon ayak izi ve sürdürülebilir enerji gibi güncel konular da gündemimize alınmıştır” diye konuştu.
‘KAYSERİ, DEPREMLERİN MERKEZ ÜSSÜ HALİNE GELMİŞTİR’
Kayseri’nin çevre illerdeki depremleri hissetmesi ve aktif fay hatlarının bulunmasıyla birlikte depremin merkez üssü haline geldiğini ifade eden Başkan Varol, “İnşaat Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odaları başta olmak üzere 14 meslek odasıyla bir araya gelinerek Kayseri deprem raporu oluşturulmuştur. Ülkemizdeki çeşitli akademisyenlerimizin görüşleri de alınarak yapılan sempozyumlar, çalıştaylar ve kongrelerle birlikte bilimsel deprem sonuç raporlarıyla birlikte yaklaşık 1 ay sürede raporumuz hazırlanmıştır. Bu raporumuz, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte diğer ilçe belediyelerine, diğer kamu kurum/kuruluşlara da iletilmiştir” dedi.

Google+ WhatsApp