Acılı annelerin yanındayız

Acılı annelerin yanındayız

Bir anneye yapılan en büyük zulümlerden biri onu yavrusundan ayrı koymak; yavrusunu da ondan ve ülkesinden koparmaktır.40 yıldan bu yana ülkemizde terör estirip annelerimize ve insanlarımıza büyük acılar yaşatan silahlı terör örgütü PKK, çocukları kandırıp dağa kaçırarak analarımızın yüreklerini sızlatmaya devam etmektedir.

Çocuklarını kurtarmak için PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Diyarbakır İl Binası önünde 3 Eylül 2019 günü eyleme başlayan acılı, yüreği yanık annelerin oturma eylemleri şu an itibariyle 5 yılına girmiştir.

 

5 yıl önce Hacire annenin HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattığı oturma eylemin üzerinden tam 1464 gün geçmiştir. Bu süre içinde eyleme destek artarak devam etmiştir. Türkiye'nin her bölgesinden Diyarbakır'a gelen siyasetçiler, sivil toplum mensupları, kanaat önderleri, insan hakları aktivistleri tarafından eyleme destek verilmiştir. Aynı zamanda farklı illerde de yapılan eylemlerle acılı annelere destek gelmiştir.

Diyarbakır Annelerinin eyleminde bugüne kadar 45 aile verdikleri mücadele neticesinde evlatlarını PKK'dan kurtararak onlara kavuşmuştur.

Bizler Erciyes Kadın Platformu olarak Diyarbakır Annelerinin yanında olduğumuzu bizzat Diyarbakır'a HDP İl Binası önüne onları ziyarete gidip onlarla dertleşerek göstermiştik. Defalarca da burada Kayseri Cumhuriyet Meydanında onlara destek için oturma eylemi yaparak destek vermiştik.

Bugün de acılı Diyarbakır Annelerinin evlatlarına kavuşma mücadelelerine destek için Kayseri Cumhuriyet Meydanındayız. Son anne evladına kavuşuncaya kadar, dağda tek gencimiz kalmayıncaya kadar desteğimiz ve mücadelemiz devam edecektir. Diyarbakır annelerine selam olsun, Hacire anneye selam olsun.

Google+ WhatsApp