AGD’DEN ONLİNE İSTANBUL’UN FETHİ KUTLAMASI

AGD’DEN ONLİNE İSTANBUL’UN FETHİ KUTLAMASI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) geleneksel hale gelmiş fetih kutlamalarını internet ortamına taşıdı. İstanbul’un fethi kutlaması bu sene corona virüs nedeniyle online kutlanacak.

29 Mayıs 1453 yılındaki İstanbul’un fethinin 567. yılı ve bu sene coşku internet üzerinden yaşanacak. Kutlamaya ilişkin açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Kayseri şube başkanı av. Baki Coşkun online kutlamaya değinerek “Bu sene genel merkezimiz güzel bir hamle yaptı. 19 Mayıs’ta Türk Hava Yolları’nın yapmış olduğu uygulamanın bir benzerini hayata geçirdi. e-fetih.com üzerinden kişinin bazı bilgilerini yazmasıyla bilet oluşturdu. Kısa sürede Türkiye’de yankı buldu ve İstanbul’un fethi uygulaması sosyal mecrada gündem konusu oldu. Kayıt yaptırdığınızda güzel bir görsel ve e-bilet çıkıyor. O günleri unutmamak ve canlı tutmak adına çok kıymetli bir çalışma oluyor.” ifadelerini kullandı.

Baki Coşkun, “Efendimizin müjdesinden gönüllere düşen bir sevda, Fatih’in emaneti kadim şehir İstanbul! Yıllardır tüm coşkumuzla koşup sarıldığımız, Ayasofya’sına hasretle baktığımız gözbebeğimiz İstanbul! Bu yıl uzak kaldık, bu yıl statlarında buluşamadık ama yürekleri birleştirmeye, heyecanı en derinden yaşamaya virüs engel olamaz! İstanbul’un Fethi’ni tüm coşku ve heyecanımızla bu yıl online olarak kutlayacağız. Çeşitli etkinliklerle heyecana ortak ol, fethin manasını birlikte yeniden yaşayacağız. Öyle bir fetih ki, İstanbul`un fethedileceği daha Hendek Harbi sırasında müjdelenmiştir. "İstanbul elbet fetholunacak. O`nu fetheden emir ne güzel emir, O`nu fetheden asker ne güzel asker." Bu Hadis-i Şerif sekiz buçuk asır önce İstanbul’un fethedileceğini bildirmiş. Bu önemini kıyamete kadar muhafaza etmesi için çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Fetih Programı; e-fetih.com üzerinden duyurularak 29 Mayıs Cuma Saat 21.30'da başlayacak.               

Google+ WhatsApp