Ağrı Dağı Korhan Yaylası yolu güvenlik amacıyla kapatıldı

Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında bulunan Korhan Yaylası'nın yolu, güvenlik amaçlı hendek kazılarak ulaşıma kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 4 aracın Korhan Yaylası'na götürüldüğü, araçların bombalı saldırı ve çeşitli eylemlerde kullanılmak üzere çevre il veya ilçelere gönderileceği ihtimali üzerine Korhan Yaylası'nın yolunun bir bölümüne iş makinesiyle hendek açılıp, bir bölümüne ise toprak ve taş döküldü. Bu şekilde iki noktadan kapatılan yayla yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla olan bağlantısı kesildi. 

Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaçırılan araçlarla olası bir eylem gerçekleştirilmesini önlemek adına yolu kapattıklarını söyledi. Vatandaşların ve askerlerin hayatının her şeyin önünde geldiğini belirten Özmen, "Bildiğiniz gibi bir önceki gün Suveren Karakolumuz çok büyük bir saldırıya uğradı. O eylem gerçekleşirken terör örgütü üyeleri birkaç Kürt asıllı vatandaşımızın aracına el koydu. Dört tane aracı şuanda yukarıda, dağın eteklerinde tutuyorlar. Bizim de şöyle bir endişemiz var. Bir önceki gün yapılan saldırı gibi o araçlara da bomba düzeneği yükleyip, şehre ya da karakola saldırma ihtimallerini göz önüne alarak o araçların oradan inmesini engellemek için bizde hendek kazdık, aşağıya inmelerini önlemeye çalışıyoruz. Her ne kadar buradaki parti ya da sivil toplum örgütlerinden arkadaşların talebi olsa da biz yukarıdaki 4 araç aşağı inmeden hiçbir şekilde yolu açmayı düşünmüyoruz. Bizim için her bir erimizin, askerimizin ve vatandaşımızın hayatı her şeyden ötedir" dedi.

Özmen, gasp edilen araçların halk için tehlike arzettiğine dikkati çekerek, "O arabalar yukarıda durdukça o hendek orada duracak. Teslim olan teröristlerin o yolun Korhan Jandarma Karakolu'na kadar olan her yerinde bomba düzenekleri olduğu şeklinde açıklamaları var. O yolu zaten kullanmıyoruz, sadece teröristlerin dağa kaçmak için bir kaçış güzergahı. Bölgemizde neredeyse 10 tane eylem gerçekleştirdiler ve her seferinde o yoldan kaçarak. Bizde o yolu kapattık. Yukarıdaki muhtemelen bomba yüklü araçlar inmediği sürecede o yolu açmayı düşünmüyoruz" diye konuştu. 

Google+ WhatsApp