Ak Parti Adana İl Kongresi’nde

“Coğrafyamızın kaderini emperyalistlerin hırslarına terk etmeyeceğiz”

AK Parti Adana İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafyamızın kaderini emperyalistlerin hırslarına, ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. Türkiye kendisi, hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi, çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgâhın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir. Onun için de bölgemizdeki son terörist de imha edilene kadar durmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Şirinevler Kapalı Spor Salonunda yapılan kongre öncesinde kendisini karşılayan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki bazı gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DİMDİK YOLUMUZDA YÜRÜYECEĞİZ”

Konuşmasında, Türkiye’nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtından rahatsızlıklarını ifade eden çevre ve ülke yöneticilerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları rahatsız, Türkiye’ye Fransız olanlar rahatsız, ama biz dimdik yolumuzda yürüyeceğiz” dedi.

Teröristleri Elysee Sarayında kabul edenlerin kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerine çeki düzen vermeyenler, kusura bakmasınlar bizimle olan dostluklarını da kaybederler. Çünkü biz, bize dost olana dostuz. Ama bize yanlış yapana kusura bakmasınlar; biz bugüne kadar bunu böyle yaşadık ve kimseye bizim yanlışımız olmadı” diye ekledi.

“İSRAİL MAZLUMLARA KARŞI CESUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail ordusu için ‘dünyanın en ahlaklı ordusu’ nitelemesine ile ilgili ifadelerine cevaben açıklamalarda bulundu. İsrail Başbakanı Netanyahu için ‘Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler’ mealindeki ayeti hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur, ama mazlumların dışında cesur değil korkak, ürkek” ifadelerini kullandı.

Zalimlerin hiçbir zaman cesur olamayacağını ve zafer anıtı dikemeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalkmış bizim Afrin’de mazlumlara askerimizin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir de kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz, ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin ve terör devleti olarak da işte Gazze’de yaptıkların ortada, Kudüs’te yaptıkların ortada. Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok. İşte Birleşmiş Milletler’de Kudüs’le ilgili attığın adıma aldığın cevap ortada. Yani benim nükleer silahım var diye hava atma, yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz. Ve şunu bileceksin: Mazlumla uğraşma, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Dünyada dolaşacak, gezecek yer bulamazsın. Bu kadar açık konuşuyorum. Onun için bizimle uğraşma. Ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de kalkıp olumlu bir kelam bulamazsın.”

Selamlama konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, “FETÖ de dâhil, FETÖ’yü de kovalıyoruz. Bak Kosova’dan altı tanesini paketleyip getirdi Millî İstihbarat. Pensilvanya da gelecek, öyle bir yere kadar kaçarsın, nihayeti yok bu işin” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selamlama konuşmasının ardından kongrenin yapıldığı Şirinevler Kapalı Spor Salonuna geçerek, burada partililere hitapta bulundu.

“AFRİN’DE GÜVENLİ HÂLE GETİRDİĞİMİZ YERLERE SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN DÖNÜŞÜ BAŞLADI”

“Adana’nın hemen yanı başında önemli bir harekât yürütüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’den ülkemize yönelik saldırıları durdurmak amacıyla, Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla sürdürüyoruz. Operasyonun 58. gününde yani Çanakkale Zaferimizin yıl dönümüne denk gelen 18 Mart’ta, Afrin şehir merkezi ele geçirildi. Şimdi Tel Rifat ve diğer bölgelere yönelik olarak harekât devam ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin bölgesinde güvenli hâle getirdiğimiz yerlere Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü başladı. Daha önce, Fırat Kalkanı Harekâtıyla DEAŞ’lı ve YPG’li teröristlerden temizlediğimiz Cerablus-El Bab bölgesine Suriyeli kardeşimiz geri dönerek yerleşmişti. Diğer bölgeleri de bu şekilde özgürlüğüne kavuşturdukça Suriyeli kardeşlerimizin yurtlarına dönüşleri kademe kademe devam edecektir” şeklinde konuştu.

Harekât kapsamında etkisiz hâle getirilen terörist sayısın 3 bin 844 olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, taciz atışları ve saldırılarla 100’ün üzerinde Türk vatandaşını şehit eden teröristlere karşı mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

“TÜRKİYE SURİYE’DE OYNANAN OYUNU BOZDUKÇA ÇATLAK SESLER ARTMAYA BAŞLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, “Türkiye, terör örgütlerini tepeledikçe, Suriye’de oynanan oyunu bozdukça, çatlak sesler de artmaya başladı. Amerika’nın Suriye politikasındaki, kısmı de olsa bazı müspet değişiklikleri takdirle takip ediyoruz. Coğrafyamızın tüm terör örgütlerinden arındırılması konusunda, bölge devletleriyle olduğu gibi Amerika’yla da yakından çalışmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna karşılık en son olarak Fransa’dan, asla duymak istemeyeceğimiz ve kendilerine de hiç yakıştıramadığımız bir takım beyanlar, bir takım görüşmeler, bir takım haberler geldi” diye konuştu.

“Adana bu Fransızları iyi bilir, Fransızlar da Adana’yı iyi bilir” diyerek, geçmişte, Fransız işgalcilerine ve onların besleyip büyüttüğü Ermeni çetelerine en güzel cevabı Adanalıların verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransızları ve onlarla birlikte hareket eden Ermeni çetelerini topraklardan atan kahramanları rahmet ve hürmetle yâd ettiğini söyledi.

Dün Ermenileri kışkırtanların, bugün aynı oyunu başkaları üzerinde oynamanın peşinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en eli kanlı terör örgütü PYD’yi desteklemek için çırpınanlara verilecek cevabın, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesinin olduğunu söyledi.

“BAYRAĞIMIZ GEREKTİĞİNDE SAVAŞIN ŞAHİNİDİR”

Konuşmasında, Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirinden bir bölüm okuyarak, Türk bayrağının barışın güvercini; ancak gerektiğinde savaşın da şahini olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bayrağın dalgalandığı her yerde eman vardır, güven vardır, emniyet, huzur vardır” diye ekledi.

“BİZİM SÖMÜRGECİLİK AYIBIMIZ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Terör örgütlerinden temizlediğimiz yerlerde bayrağımızın dalgalanmasından rahatsız olanlar, aynı yerlerde daha önce dalgalanan paçavraların sözünü bile etmezler. Çünkü bunların derdi, sadece ve sadece Türkiye’dir. Bunların karın ağrısının sebebi Türk Milleti’dir. Dünyanın dört bir yanından gelip, hiçbir değere saygı duymadan, en acımasız, en zalim şekilde coğrafyamızı çiğneyenlere ses çıkarmayanların, Türkiye’den şikâyet etmeye hakları kesinlikle yoktur. Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur. Bizim işgalcilik ayıbımız yoktur, Ey Natanyahu. Sen işgalcisin. Ve şu anda işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız. Sen kalkıp da bizim Afrin harekâtına söz söyleyecek kıratta değilsin, önce haddini bu noktada bileceksin. Bizim terör örgütleriyle birlikte yürüme, onlarla yoldaşlık yapma gibi ayıbımız da yoktur. Bizim alnımız ak, her zaman başımız diktir.”

Türkiye’nin gittiği yere sadece huzur, medeniyet ve sevgi götürdüğünü; bu yüzden kimsenin bu bayraktan rahatsız olmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için diyoruz ki, kimse Türkiye’nin, Türk askerinin varlığından rahatsız olmasın. Biz sadece teröristin tepesine bineriz. Şu anda Afrin’de olan bu değil mi? Güvenli hâle getirdiğimiz yerlerdeki kardeşlerimize ise sadece ve sadece hizmet götürürüz” dedi.

“KİMSENİN BAŞKALARI HESABINA BU TOPRAKLARI KANA BOĞMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ” 

Dün DEAŞ terör örgütünün İslam’ı istismar ederek bölgeyi yakıp yıktığına, bugün de aynı misyonu PKK-YPG terör örgütünün üstlendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ’ın başını nasıl ezdiysek, PKK-YPG’nin başını da öyle ezeceğiz. Kimsenin başkaları hesabına bu toprakları kana, ateşe, zulme, acıya boğmasına müsaade etmeyeceğiz. Altını çizerek söylüyorum, bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Coğrafyamızın kaderini emperyalistlerin hırslarına, ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. Türkiye kendisi, hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi, çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgâhın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir. Onun için de bölgemizdeki son terörist de imha edilene kadar durmayacağız.”

ADANA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Konuşmasında, geçen 15 yılda Adana’ya 37 milyar liralık yatırım yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 8 bin derslik inşa edildiğini, çocukların eğitimini teşvik etmek için ailelere 217 milyon lira nakit desteği sağlandığını, yükseköğrenimde 3 bin 300 yataklı yurtları hizmete açıldığını hatırlattı.

İnşası devam eden 33 bin kişilik bir stadyumun önümüzdeki sezonda hizmete açılacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta 20’si hastane 51 sağlık tesisi ile bin 550 yatak kapasiteli Adana Şehir Hastanesini hizmete açıldığını, 17 binin üzerinde konut projesini hayata geçirildiğini, 176 kilometre yeni bölünmüş yol yapıldığını aktardı. Adana’da hâlen proje çalışmaları ve yapımları devam eden çevre yolu, hızlı terin hattı, Çukurova Bölge Havalimanı ve tamamlanan 10 baraja ilaveten yapılacak altı yeni baraj gibi büyük yatırımlara da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde daha fazlasını yaparak, şehri şaha kaldırmakta kararlı olduklarını söyledi.

“İHRACATIN ARTMASI ÜRETİMİN ARTMASI DEMEKTİR”

Mart ayı ihracat rakamlarına da değinerek, ihracatta geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 oranında artış sağlandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ülkenin ekonomisinin bunlarla ölçüldüğünü vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracatın artması demek, üretimin artması demektir, istihdamın artması demektir, ticaretin artması demektir. Büyüme gelip de sizin başınıza düşecek değil, işte bunlara bakıp büyümeyi göreceksiniz. Zaten başınıza düşecek olursa, öyle bir büyüme rakamının altında ezilir gidersiniz” şeklinde konuştu.

 

“Büyük Türkiye’yi inşa etmek için bir olmaya var mıyız? Güçlü Türkiye’yi kurmak için iri olmaya var mıyız? 81 milyon tek yürek, tek yumruk olarak hareket etmek için kardeş olmaya var mıyız?” sözleriyle partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, kongre vesilesiyle görevlerini devredenlere teşekkürlerini, görev alacaklara başarı dileklerini ileterek tamamladı.

Google+ WhatsApp