AKAY’LA İTİBARLI MARKA KAYSERİ ŞEKER

AKAY’LA İTİBARLI MARKA KAYSERİ ŞEKER


Geçtiğimiz günlerde Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun “Türkiye Örneklemi” olarak kabul ettiği 26 bölge ve 72 ilde 15 Aralık 2022 – 15 Ocak 2023 tarihleri arasında yaklaşık 15 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmada; ana ve alt sektörleri ile toplam 66 farklı sektördeki markaların itibar derecelendirmesi yapıldı ve Türkiye’nin itibarlı markaları belirlendi. Çıkan sonuçlarda bizleri gururlandıran Kayserimizin gururu Türkiye’nin adına güvendiği kuruluş Kayseri Şeker Türkiye’nin ‘En İtibarlı Markaları’arasında yerini alması beni ziyadesi ile gururlandırdı, memnun etti. Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 12. gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi sonuçlarına göre Şeker sektöründe Türkiye’nin en itibarlı markaları arasında yer alan “Kayseri Şeker” tek şeker fabrikası oldu. 

Bu şehir ve bizler böylesine güzide kuruşlarımıza sahip çıkmamız gerekir düşüncesindeyim. Bir başarı varsa yazıp tebrik edilmeli ve o başarı için uğraşan yöneticilere sahip çıkmak gerekir. Bununla beraber hatalı durumlar varsa yine yazar ve eleştirimi de yaparım.

Daha önceki kaleme almış olduğum 21 Mayıs 2022 tarihli Akay bu memleketin değeridir köşe yazımda bahsetmiştim. Şimdide diyorum ki “Firavuna karşı olmak yetmezMusa'nın yanında olmak gerekir.”

 

Muhammet İkbal şöyle diyor;

Ey arkadaş zamanın nemrutlarını, zamanın firavunlarını, zamanın hâmânlarını, zamanın tağutlarını iyi tanı ki sende iyi bir İbrahim olasın.

Akay; Türk çiftçisinin ekmeğine, şeker sektörüne alın teri akıtan çalışanların önünde kalkan olarak onların emeklerini heba etmek isteyen kötü niyetli zamanın firavunlarını, nemrutlarını, hâmânlarını, tağutlarını iyi tanıyor.

Bende en az sayın Akay kadar tanıyorum onları, emperyalist şirketler ve maşaları yani günümüz sözüm ona firavunları 2020 yılında kızı vefat eden Hüseyin Akay’a acısını bile yaşatmadılar.

Sayın Akay, yine acısını içine gömdü, yılmadı dimdik ayakta emperyalist güçlerin kendi menfaatleri uğruna aslı astarı olmayan suçlamalarla, kendilerine yakın medya kanallarından sayın cumhurbaşkanı ile karşı karşıya getirmeye bile çalıştılar.

Tabi ki hesap farklıydı birileri çiftçinin, çalışanın ekmeğine göz dikiyordu Cumhurbaşkanı üzerinden kafalarına göre hesap plan yapıp devriye aldılar lakin tutmadı. Planları çöp oldu.

Şimdi o plancılara soruyorum.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından istihdama katkıda bunan kuruluşlar içerisinde bizimde göğsümüzü kabartarak bizzat Cumhurbaşkanı tarafından ödül alan bu kurum Hüseyi Akay yönetiminde Kayseri Şeker değil mi?

Hüseyin Akay yönetiminde Türkiye İtibar Endeksi sonuçlarına göre Şeker sektöründe Türkiye’nin en itibarlı markaları arasında yer alan “Kayseri Şeker” tek şeker fabrikası olmadı mı?

 

Eskiler ne derdi meyve veren ağaç taşlanır.

Bu ağaç meyve vermese Hüseyin Akay kime gerek, kim nitsin.

Meyve deyince son taksit ödeme programına giderek bizzat gözlerimle şahit olduğum bir anıt gibi duran ve beni çok duygulandıran Atatürk’ün emaneti cumhuriyetimizin ilk fabrikalarından Turhal Şeker Fabrikasından bahsetmenden olmazdı herhâlde, siz diyeceksiniz ki Turhal Şeker ne alaka, hemen bahsedeyim 1934’den beri sadece şeker sektöründe değil, Türk sanayisinin gelişiminde öncülük etmiş, tarıma ve çiftçilere ve bölge insanına güç vermiştir.

Bu sebeptendir ki Kayseri Şeker, geçmişe olan saygısı ve geleceğe olan inancı ile büyük bir yatırım yaparak, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Turhal Şeker Fabrikası’nı Hüseyin Akay ve yönetimi ile Türkiye’ye ve bölge insanına, çiftçisine yeniden kazandırmıştır.

17 Nisan 2018’de yapılan ihaleyle Kayseri Şeker bünyesine katılan Atatürk ve yol arkadaşlarının emanetine sahip çıkılarak, tarihi değeri korunarak ilk kurulduğu yılda günde 1.000 ton üretim kapasitesine sahipken şimdi ise yapılan yatırımlar ve revizyon çalışmaları kapsamında bugün tarihi değeri korunarak modernize edilen fabrika, bugün 8.400 tonluk üretim kapasitesi ile büyük bir başarının mimarisini oluşturarak emin ellerde çalışmalarına devam ediyor.

Bizim üzerimize düşen böylesine nadide tesislere bir tuğla katkıda bulunarak bir noktaya getirenleri taşlamak yerine taçlandırmaktır. Bende sektörü ve Hüseyin beyin çalışmalarını takip eden bir gazeteci bu kutlu yolda, yani ülkemize hizmet noktasında hak yolunda günümüz firavunlarının karşında olmak yetmez. Musa'nın yanında olmak gerekir düşüncesi ile yazdım bu yazımı. Bence tarihe not düşülecek bu payeye sahip önemli isimlerden biridir Hüseyin Akay ve yol arkadaşlarıdır.

Bu sebeptendir ki Hüseyin Akay milli dava dediği şeker sanayisi ve çiftçisinin ekmek mücadelesine alın terine çökmek isteyen emperyalist şirketlerin kirli oyunları ile atılan iftiralar ve yıpratma politikaları ile Kayseri Şeker’e çökertmek isteyen ve onlara uşaklık eden kalem silahşörlüğünü yapan maşalarına karşı çiftçisi adına can siper hane mücadele etmeye devam ediyor.

Hal böyle olunca Kayseri Şeker ve Sayın Hüseyin Akay hakkında çıkan yalan yanlış yıpratmaya yönelik aslı astarı olmayan bir elin beş parmağını geçmeyen emperyalist şirketlerin maşaları tarafından yaptırılan haberler bir türlü bitmek bilmiyor.

Aslı astarı olmayan haberlerle gerek sosyal medya üzerinde, gerek başka platformlardan emperyalist güçlerin maşaları tarafından yalan yanlış haberlerle kafalarına göre yok Kayseri Şeker batıyor, yok şöyle oluyor, yok böyle oluyor sözlerini yaygara yapanlar. Bir batıramadılar Kayseri Şekeri, oysaki Kayseri Şeker günden güne büyüyor, yatırım yapıyor hatta şirket konu ile ilgili taslak izahnamenin onayı için 3 Mart'ta SPK'ya başvurdu.

Yani Borsa İstanbul’da halka arz için gün sayıyor.

Ne zaman Kayseri Şeker atağa kalsa emperyalist şirketler ve işbirlikçileri sahnede ama bunların derdi başka, ne demiştik Musa'nın yanında olmak gerekir dedik ya bende diyorum ki başaramayacaksınız.

Neyse ki çiftçi her şeyin farkında öyle zannediyorum ki Akay ve yönetimine yaptığı hizmetlerden ötürü her seçimde destek veriyor.

Güneşi balçıkla sıvamak isteyen art niyetli kişiler bilmelidir ki;

Uğraşları boş beyhude vakit geçirmekten başka bir şey değil,

Güneş Balçıkla Sıvanmaz.

Çiftçinin ekmeğini, alın terini savunan biz bu kurumun sahibi değiliz emanetçisiyiz diyen Hüseyin Akay ve yönetimine başarılarının devamını diliyorum.

Google+ WhatsApp