Antalya'da 3 ayda 150 bin yurt dışı yolcusuna koronavirüs testi yapıldı

Antalya'da 3 ayda 150 bin yurt dışı yolcusuna koronavirüs testi yapıldı

Antalya'dan yurt dışına yolculuk yapmak isteyen 150 bin yolcuya, Covid-19 testi yapıldı. 3 aylık sürede elde edilen bu sayının 40 bini Antalya Havalimanı'ndan alınırken, PCR test merkezi laboratuvarı ve yapılan işlemler ise aşama aşama görüntülendi. Koronavirüs testinin pozitif mi negatif mi olduğu ise özel bir yazılımın ürettiği grafikteki mavi çizginin seyrine göre tespit ediliyor.

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, koronavirüsle mücadele sürecini, başından bu yana başarıyla yöneten illerden biri olarak gösteriliyor. Turizm sezonunun da başlamasıyla birlikte 8 ayda 170 ülkeden 2 milyonun üzerinde yabancı tatilcinin geldiği kentte, turistler ülkelerine dönerken önce Covid-19 PCR test merkezine gidip, test yaptırıyor. 

PCR testi için kentte farklı noktalarda test merkezleri kuruldu. Kamu, üniversite ve bazı özel hastanelerde yaptırılabilen bu testlerden elde edilen sonuca göre yolcu seyahat edebiliyor. Pozitif çıkması halinde tatilci, karantinaya alınıp tedavi edilirken negatif çıkanlar seyahat edebiliyor. Test merkezlerindeki yoğunluğu azaltmak ve havalimanına gelen tatilcilerin test yaptırmasını kolaylaştırmak için Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali giriş kapısı yanına PCR test merkezi kuruldu. Haziran ayında kurulan test merkezinde 20 görevli personel 7 gün 24 saat boyunca ihtiyaca karşılık veriyor.

Google+ WhatsApp