ARSLANTAŞ, İSRAİL’İN KARİZMASI ÇİZİLDİ

ARSLANTAŞ, İSRAİL’İN KARİZMASI ÇİZİLDİ

Araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş Mazlumder Kayseri Şubesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.Rusya Ukrayna savaşı, Karabağ'daki son gelişmeler, Afrika ülkelerindeki darbeler ve Türkiye'nin Afrika açılımı, Suriye ve Irak'ta son gelişmeler, Türkiye'nin Balkanlar politikası, son yaşanan Hamas İsrail savaşı hakkında özet bilgiler veren Arslantaş daha sonra katılımcıların merakla sorduğu sorulara cevaplar verdi.

Batı ülkelerinin Ukrayna'da bir Yahudi devleti kurmak istediğini söyleyen Arslantaş, Rusya devlet başkanı Putin'in bunu anladığını ve engel olmak için Ukrayna savaşını başlattığını söyledi. Putin'in ayrıca Filistin'de 1967 savaşı öncesindeki sınırları koruyarak iki devletli bir çözüme destek verdiğini söyledi.

Afrika ülkelerinde batının sömürgeci anlayışına karşı darbelerin yaşandığını söyleyen Arslantaş, bugün Afrika'da Türkiye, Çin ve kısmen de olsa Rusya'nın etki olmaya başladığını bildirdi.

Karabağ savaşı ve eylül ayında yapılan anti terör harekatının başarılmasında Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğinin önemli olduğunu bildiren Arslantaş, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın Türkiye'nin tavsiyelerini dikkate alarak barış yapmak istediğini ama diaspora ve batıda yaşayan Ermenilerin buna razı olmadıklarını bildirdi.

Türkiye ve İran'ın Orta Doğu’da geçmişten bu yana rekabet içinde olduğunu söyleyen Arslantaş buna rağmen bu iki devletin işbirliği ile bölge problemlerinin çözümünü bulabileceğini bildirdi.

Halen devam eden İsrail Hamas Savaşı'nın İsrail'in kuruluşundan bu yana en çok kayıp verdiği savaş olduğunu bildiren Arslantaş, bu kayıplar ve aldığı darbe ile İsrail'in karizmasının çizildiğini bildirdi. İsrail hükümetinin “Savaştayız” açıklamasıyla Hamas'a meşruiyet kazandırdığını söyledi.

Arap baharının batılıların İslam dünyasına vurduğu bir darbe olduğunu da bildiren Arslantaş, Mısır'da İhvan’ın cumhurbaşkanlığına aday göstermesi ve Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanı olmasını Mısır devlet yapısı ve Mısır'dan etkilenecek Arap aleminin kabullenemediğini bildirdi.

İç siyasetle ilgili de konuşan Arslantaş, şu anki hükümetin ülkeyi geleceğe taşıyacak ve bölge ve dünyada daha etkin hale gelmesini sağlayacak icraat hükümeti olduğunu, muhalefetin ise güven vermediğini, CHP genel başkanlığının proje ile geçmişte el değiştirdiğini, bugün de eğer aynı çevreler devam diyorlarsa devam edeceğini bırak diyorlarsa bırakacağını söyledi.

2 saate yakın süren doyurucu bilgilenmenin gerçekleştiği, katılımcıların ufkumuz açıldı diye tebriklerini bildirdiği kahvaltılı programının sonunda Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, davete icabeti için Araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş'a ve katılımcılara teşekkür etti.

Programdan ve Mazlumder’in davetinden memnun kaldığını bildirip teşekkür eden Arslantaş daha sonra İyilikder Kayseri şubesinin hayır kermesini ziyaret etti. Ardından Selçuklu Müzesini de gezen Arslantaş Kayseri’den ayrıldı.

Google+ WhatsApp