ASLINDA NE  OLDU ?

ASLINDA NE OLDU ?


Erkilet mahallesi Hıdırellez yolu bildiğiniz üzere bir yıl önce yaklaşık 4-5 ay süre kapalı kalıp yeniden iki çıkış bir iniş yolu olmak üzere trafiğe açılmıştı başta büyük şehir belediye başkanı Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür etmiştik ve ayni zamanda emeği geçenlere çünkü bu yol başta yamula barajı olmak üzere on mahallenin ulaşım yolu idi bu mahallelerde oturan vatandaş beş ay kadar çile çekti ama çektiğine ’de değmişti.

Yaklaşık üç ay kadar trafiğe açık olan bu yol valilik kanalı ile heyelan bölgesi ilan edilip kapatıldı.

Neden heyelan bölgesi ilan edildi, ne oldu ’da kapatıldı yetkililerden bir açıklama dahi gelmedi

O bölgeyi çok iyi bilen birisi olarak neden kapatıldığını çok iyi biliyorum.

Yetkililere, Belediye meclis üyelerine sordum neden kapatıldı diye bilemiyorum dediler.

Neden mi kapatıldı?

Açıklayayım Hıdırellez tepesinin şehirden bakınca sağ tarafında maden işletmesi var işletmeciler kayaları dinamit ile patlatıp kara taş çıkartıyorlar dinamitin patlaması sonucu kayalar yola yuvarlanarak bu yolun kapanmasına neden oldu.

Peki, buraya kim maden çıkartılması için izin verdi bu bölge milli emlak müdürlüğüne ait firma burayı kiralamak isterken milli emlak belediyelere ve resmi kurumlara yazı yazar görüş ve iznini ister kim izin verdi bu yola yuvarlanan kayalar yaklaşık 200 metre ileride bulunan etkilet mahallesine yuvarlansa Allah korusun sonucu hiçte iş açıcı olmayacaktı.

Yolun açılışında konuşma yapan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Cenab-ı Allah’a öncelikle şükürler olsun. Burada yaklaşık 10 mahallemize hitap eden Erkilet Bulvarı diye bilinen bu güzel yolumuzu daha önce hatırlanacağı üzere hizmete açmıştık. Bir maden işletmesindeki çalışma sonrası toprak kayması nedeniyle bu yolun maalesef kapatılması söz konusu oldu. Dedi. Beni haklı çıkarttı.

Şimdi sormak lazım maden ocağı firması faaliyetine devam edecek mi?

Yolun ikinci kez yapılmasındaki tüm harcamalar maden işletmesi tarafından talep edilecek mi?

On mahalleye ulaşımı kapanan sakinler sizin için on dakikalık yolu yarım saat fazla yol kat ettiler.

Milli Emlak ve sorumlu kurumlar bu konuya ne diyecek bekleyip göreceğiz 

Google+ WhatsApp