Bakan Albayrak: Türkiye Sigorta küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacaktır

Bakan Albayrak: Türkiye Sigorta küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacaktır

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kamunun gücü, Varlık Fonu'nun sağlayacağı güven ile Türkiye Sigorta, sektöre yön verebilecek, kar güdüsünün yanında kamu ekonomik vizyonunun bir parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacaktır." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde açıklama yaptı.

Bakan Albayrak konuşmasında, Türkiye Sigorta'nın kuruluş lansmanının Türkiye sigortacılık sektörü için tarihi bir gün olduğunu belirtti. Albayrak, "Türk sigorta ve emeklilik sektörü ne kadar yüksek düzeyde fon birikimine katkı sağlayabilirse Türkiye'nin büyüme ve kalkınmasına o kadar büyük düzeyde katkı sağlamış olacaktır. Sigortacılık sektörümüz bugünkü kapasitesi ile dünyada 39'uncu sırada ve ulaşmak istediğimizi hedeflerin çok gerisinde. Çok daha üst basamaklara çıkmayı, bu sektörde daha iyi durumda olan ülkeleri geride bırakmayı esas hedef olarak koyduk. Ekonomik istikrar ve ekonomik gelişim açısından sigorta ve emeklilik sektörleri kritik öneme sahiptir. Potansiyelinin altında kalan bu sektörleri, hedeflerimiz doğrultusunda yeni ekonomik modelimiz kapsamında 'stratejik sektörler' arasına aldık" dedi.

Kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesinden doğan Türkiye Sigorta'nın yaptıkları reformist hamlelerin en önemli halkalarından biri olduğunu söyleyen Albayrak, "Kamunun gücü, Varlık Fonu'nun sağlayacağı güven ile Türkiye Sigorta, sektöre yön verebilecek, kar güdüsünün yanında kamu ekonomik vizyonunun bir parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacaktır. Türkiye'de sigortacılık hizmetlerinin tabana yayılması ve istikrarlı büyümenin devamlılığı adına önemli bir misyon üstlenen Türkiye Sigorta'nın önümüzdeki dönemde global bir marka olma hedefiyle ülkemizdeki sigorta sektörünün küresel rekabette daha etkin bir noktaya taşıyacağından eminiz. Finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeye katkı sunulmasında, sigorta sektörünün ekonomik büyümeye sağladığı katkının artırılmasında ve sektörün daha dinamik bir yapıya kavuşturulmasında öncü bir marka olacak" diye konuştu.

'EKONOMİK TOPARLANMA TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNCE HİSSEDİLECEK'

Bakan Albayrak, Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve sağlam finansal altyapısı ile dünya ekonomilerinin eşi benzeri görülmemiş bir belirsizlikten geçtiği bu dönemde yatırımlarına, projelerine, stratejik reformlarına hız kesmeden devam ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Sanayide çarklar güçlü dönmeyi sürdürüyor. Klasik mal ve hizmet ithalatı içerisinde yer almayan, bir yatırım malı olan ve ülkemiz açısında bir fonlama açığı oluşturmayan altını ayrı tutacak olursak, altın hariç ithalatımız azalmaya, cari açığımız düşmeye devam ediyor. Bu yıl Covid-19 salgını olmasaydı 40 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi bekliyorduk. Yılın ilk 8 ayında salgın nedeniyle kaybettiğimiz turizm gelirlerini de denkleme koyduğumuzda biz bugün cari açığı değil cari fazlayı konuşuyor olacaktık. Ekonomide tüm kurumlarımızla güçlü koordinasyon içinde, hedeflerimize yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Katma değerli üretime, istihdama ve ihracata dayalı bir büyüme modeli için çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah, çok yakın bir dönem içerisinde toparlanmanın ekonominin tüm paydaşları, toplumun tüm kesimleri tarafından çok daha ciddi hissedilmeye başladığına şahit olacağız."

Konuşmaların ardından Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye Sigorta'nın ilk poliçesini hediye etti. Albayrak, bu hediyeyle ilgili, "Bu Türkiye Sigorta'mızın ilk poliçesi. Hangi alanda? Malum birkaç hafta öncesinde müjdesini verdiğiniz, 'Fatih' gemisinin açtığı Tuna-1 kuyusundaki Türkiye'nin dünya ölçeğinde de çok önemli gaz keşfiyle sonuçlandırdığı ve devam ediyor kazmaya hala, kuyusunun sigorta poliçesi. Sembolik anlamı da manevi, maddi anlamı da çok büyük. Bugünün anlamına binaen size takdim ediyoruz" diye konuştu. 



Fotoğraf çekimi yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik tüm milletimize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum. Allah yar, yardımcımız olsun" dedi.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar da katıldı.

Google+ WhatsApp