BALLI VİLLANIN FATURASINI HALK ÖDEDİ 700 MİLYON KAYIP, HESAP ORTADA

BALLI VİLLANIN FATURASINI HALK ÖDEDİ 700 MİLYON KAYIP, HESAP ORTADA

28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, kamuoyunda 'Ballı Villa' olarak bilinen arazi üzerinden eleştirilerini sıraladı. O dönem 'Parselleri tek tek satın' çağrılarına kulak verilmediğini belirten Yücel, "Ballı villanın faturasını halk ödedi. Hesap ortada. 700 Milyon kayıp var" dedi.

28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, Kayserililerin hak ve menfaatlerini savunmaya devam ediyor. Yücel, bu kez 'Ballı Villa' konusunu gündeme taşıdı. 'Ballı Villa' alanına giden Yücel burada bir açıklama yaptı. Yücel, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'yi 700 Milyonluk zarara uğrattığını belirtti.

ORTADA 700 MİLYON KAYIP VAR!

Yücel, "Talas İlçemizin 3 yıl önce 'Ballı Villa' diye tabir edilen parsellerin tam üzerindeyiz. Gördüğümüz şu ki inşaatlar bu bölgede yükselmeye başlamış. 3 yıl önce belediye meclisinde 'Bu bölgedeki 221 parseli toplu satmayın, tek tek satış yapın. Çünkü tek tek satış yaptığınızda daha fazla fiyatlara alım yapılır daha fazla alıcı talep eder ve belediyemiz daha yüksek fiyata satarak daha fazla kazanç elde eder kamu kaynaklarımız daha fazla değerlenir' demiştik. Fakat belediye yetkilileri 221 parseli 22 milyona tek bir parselmiş gibi satış yaptı, toplam 22 milyon TL ye satıldı. Bugünkü döviz kuruna çevirdiğimizde 70 milyon civarı yapmaktadır. Bugün internette ilanlara baktığımızda 1 parselin 3 milyon 200 bin, 3 milyon 900 bin TL gibi bedellere satıldığını görüyoruz.  221 parselin bugünkü piyasa değerine baktığımızda yaklaşık 770 milyon TL ediyor. Küçük bir matematik hesabı yaptığımızda ihale edilen 22 milyonun bugünkü döviz karşılığı 70 milyon. Bugünkü piyasa değeri ise 770 milyon. Aradaki fark ise 700 milyon TL yapmakta. Yani 700 milyon ortada bir kayıp var." dedi.

PEKİ BU 700 MİLYON TL KAYIPLA NE Mİ YAPILABİLİR?

Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu ihale yöntemi ile Kayseri'nin 700 Milyonluk bir kaynak kaybının yaşandığını belirten Yücel, kayıp para ile neler yapılabileceğini de sıraladı. Yücel, "Talas halkımızın bir tamamının 5 yıl boyunca ücretsiz ulaşımı sağlanabilirdi. Talas halkımıza 5 yıl boyunca ücretsiz su sağlayabilirdik. Yaklaşık 5 yıl boyunca Talas halkımıza ücretsiz elektrik verebilirdik. Tüm Talas halkımızın bir yıllık mutfak masrafını karşılayabilirdik. Talas’ta oturan 10 bin aileye 1 yıl boyunca kira desteği verebilirdik veya 1 ay değer 2 ay değil tam 12 ay boyunca Talas’taki 10 bin emekli vatandaşımıza her ay 5'er bin TL destek verebilirdik." şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp