BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN "SAVUNMA SANAYİİ" VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve Milli Savunma Komisyonu Heyeti ile birlikte "Kayseri'de Savunma Sanayi" konulu istişare toplantısına katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizde bundan sonraki süreçte savunma sanayiinde çok daha fazla yatırımlar yapılmasının da önemseneceğine inanıyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve komisyon üyelerinin katılımı ile "Kayseri'de Savunma Sanayi" konulu istişare toplantısına katıldı.

“Kayseri’de Savunma Sanayi” konulu istişare toplantısında konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizdeki stratejik şehir olarak ve güvenli bir liman olarak nitelendirilen bu şehirde yatırımlarla ilgili tarihi süreci hep beraber dinledik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’mize stratejik bir şehir olarak bakış açsını ve ilk yatırımını uçakla ilgili hava ikmalimizde başlatmış olmasını önemli ve anlamlı buluyorum. Umarım bu anlayış içerisinde Kayseri’mizde bundan sonraki süreçte savunma sanayiinde çok daha fazla yatırımlar yapılmasının da önemseneceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Üzerimize Ne Düşüyorsa Yapmaya Gayret Ediyoruz”

Büyükkılıç, yerel yöneticiler olarak savunma sanayii alanında üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini belirterek, “Bundan sonraki süreçte yol alma adına, şehrimize katkı sağlama adına hep beraber neler yapabilirize kafa yormamız gerektiğini, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir şehir olarak da daha fazlasını yapmak için gayret göstermeliyiz. Elbette yerel yöneticiler olarak üzerimize ne düşüyorsa bu alanda planlama, süreci takip etme, gerekli destekleri sağlama bağlamında her şeyi yapmaya gayret ediyoruz ve yaptıklarımız da zaten ortada. Bu alanda yine üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı ifade ediyorum. Bize daha fazla yük yükleyin, Allah’ın izniyle Kayseri çeker” ifadelerini kullandı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise komisyon olarak oy birliği ile Kayseri’ye geldiklerini belirterek, “Geldiğimiz andan itibaren Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, oda başkanlarımızın, Garnizon Komutanımızın, milletvekili arkadaşlarımızın, ilçe belediye başkanlarımızın gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederiz. Kayserili olmaktan dolayı göğsümüz kabardı, her türlü ev sahipliğini gösterdiniz” diye konuştu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de bozkırın ortasında olan bir Anadolu şehri olan Kayseri’nin 4 milyar dolar ihracat yaptığını, mobilyada ihracat rekorunun Kayseri’ye ait olduğunu anlattı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise Kayseri’nin, 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi, 100 yılı aşkın üretim tecrübesi olan, girişimcisi bol olan kadim bir şehir olduğunu ifade etti.

Google+ WhatsApp