Başkan Esat Öztürk: “Demir cevherinde Türkiye’nin en büyük ikinci rezerviyiz”

Başkan Esat Öztürk: “Demir cevherinde Türkiye’nin en büyük ikinci rezerviyiz”

Yahyalı Belediyesi 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ”Güzellik anlamında Cenab-ı Allah her şeyi lütfetmiş. Dünyaca ünlü Kapuzbaşı şelalemiz burada, buraya bir yandan şelaleler diyarı da diyoruz. Demir cevherinde de Türkiye’nin en büyük 2’nci rezervine sahibiz. Bu toprakların kendisi de güzel, insanı da güzel, turizmi de güzel bir ilçe” dedi.

Yahyalı Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali başladı. 
 
Festivale; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayın Bayar Özsoy ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.Festivalde en iyi elma yarışması, çocuklar için etkinlikler, gösteriler yapıldı ve festivalin ilk günü kapsamında sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.
 
‘DEMİR REZERVİNDE TÜRKİYE 2’NCİSİYİZ’
 
Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçenin birçok yönden zengin olduğuna dikkat çekerken, “Yeryüzü cenneti Yahyalı derken boşuna söylemiyorduk. Yahyalı’nın mümbit toprakları, madenleri, şelaleleri var. Güzellik anlamında Cenab-ı Allah her şeyi lütfetmiş. Dünyaca ünlü Kapuzbaşı şelalemiz burada, buraya bir yandan şelaleler diyarı da diyoruz. Demir cevherinde de Türkiye’nin en büyük 2’nci rezervine sahibiz. Bu toprakların kendisi de güzel, insanı da güzel, turizmi de güzel bir ilçe” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca Yahyalı’nın lavanta tarlalarının genişletileceğini ve düğün fotoğrafçılığında Yahyalı’yı önemli bir noktaya getireceklerini belirten Başkan Öztürk, “İlçe Tarım Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum, lavanta ektiğimiz zaman gelin ve damatlarımızın cennette adeta uçuyormuş gibi tarlaya da sahip olacağız. Sadece balıyla değil, stüdyo gibi görseliyle de insanlarımızı cezbetmeye gayret ediyoruz. Bundan sonra da gelin ve damatlarımız Kayseri’den gelecekler ve o güzel lavanta bahçelerinde fotoğraflar çektirmiş olacaklar” dedi.

Google+ WhatsApp