BAŞKAN GÜLSOY REEL SEKTÖRÜN SORUN VE TALEPLERİNİ BAKAN VARANK’A AKTARDI

BAŞKAN GÜLSOY REEL SEKTÖRÜN SORUN VE TALEPLERİNİ BAKAN VARANK’A AKTARDI

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapılan video konferans toplantısında reel sektörün sorun ve taleplerini aktararak ‘Kayserili olarak yakınacak değiliz, yekineceğiz’ Ancak, pandemiden kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi ve sanayicimizin Ankara’dan beklentilerine sıcak bakılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Kayseri ekonomisi ve sanayi sektörünün durumu masaya yatırıldı. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, kurumların yatırımları, projeleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle ilgili konular görüşüldü.

Bakan Varank, toplantıda kendisine iletilen konularla ilgili görüşlerini dile getirdi, yatırımlar ve projeler noktasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Gülsoy, Hükümet tarafından iş dünyası için bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı Bakan Mustafa Varank’a teşekkür etti. Başkan Gülsoy,  şehrin ekonomisi ve sanayi sektörünün genel durumu hakkındaki kısa değerlendirmesinin ardından, özellikle pandemi sürecinde yaşanan sıkıntıları ve sektörel anlamda karşılaşılan zorlukları dile getirdi.

‘Kayserili olarak yakınacak değiliz, yekineceğiz’ diyen Başkan Gülsoy, bu süreçte yatırım ortamının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Gülsoy, Bakan Varank’a Kovid-19’un işyerleri için meslek hastalığı olarak kabul edilmemesi gerektiğine işaret ederek, “TBMM’nin açılmasından bir torba yasaya bu endişemizi giderecek bir madde eklenmesi ve bunun kanun haline getirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Başkan Gülsoy, yeni süreçte başta KOBİ’lerimiz olmak üzere pandemiden etkilenen sanayicimize AR-GE, inavasyon, tasarım, e- ticaret, verimliliği artırma, yeni pazarlara ulaşma gibi alanlarda teşvik edilmesini beklediklerini ifade etti.

Kayseri girişinde kurulması planlanan Lojistik Köy’ün ihalesinin yapılmadığına vurgu yapan Başkan Gülsoy,  “Mutlaka şehrin girişindeki Boğazköprü-OSB demiryolu bağlantısı ile Kayseri Mersin demiryolu taşımacılığının iyileştirilmesi gerekiyor.” dedi.

Yatırım Havzası konusunda da taleplerde bulunan Başkan Gülsoy, Kamu teşvikli bazı yatırımlar başta olmak üzere, özel sektöründe  artık Marmara Bölgesine değil, İç Anadolu Havzası dediğimiz Kayseri ve çevresindeki 20 kadar ili kapsayan alanda yatırıma yönlendirilmesinin teşvik edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Başkan Gülsoy, KOSGEB, TUBİTAK ve Kalkınma Ajansları’nın da pandemi sonrasında   yeni hedefler  gösterecek projelere maddi manevi katkı vermesini beklediklerini ifade etti.

Toplantıda pandemi sürecinin sanayi kuruluşları üzerindeki etki ve sonuçları tüm yönleriyle ele alınarak değerlendirildi, yeni normalleşme sürecinde yapılması gerekenler istişare edildi.

Gülsoy, şehrimize olan ilgisinden dolayı Bakan Varank ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, tedbirleri elden bırakmadan bilinçli bir normalleşme ile daha güzel günler göreceğimizi ve ekonomimizin de daha iyiye gideceğini temenni ettiğini söyledi. 

Google+ WhatsApp