Başkan İlmek, Hürmetçi Sazlığında bir bölümün yarıldığına dair çıkan haberleri yalanladı

Başkan İlmek, Hürmetçi Sazlığında bir bölümün yarıldığına dair çıkan haberleri yalanladı

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Kayseri’nin Hacılar ilçesi merkezli meydana gelen deprem sonrasında bazı sosyal medyada hesaplarında çıkan Hürmetçi Sazlığında bir bölümün yarıldığına dair çıkan haberleri yalanladı. İlmek, “Ekibimiz tarafından yapılan ayrıntılı saha incelemesinde böyle bir yarılmanın olmadığı ve fay hattının da görünür bir şekilde ortaya çıkmadığını tespit ettik. Bölgede gerçekleşmiş olan çatlaklar alanın doğasından kaynaklı çatlaklardır” dedi.

Kayseri'de merkez üssü Hacılar ilçesi olan saat 05:28’de 4,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Kentin birçok yerinde hissedilen deprem sonrasında bazı sosyal medya hesaplarında Hürmetçi Sazlığı koruma alanı içerisinde bulunan bir bölgenin yarıldığı ve ikiye bölündüğü şeklinde görüntüler paylaşıldı. Yapılan paylaşımlar sonrasında İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, yapılan incelemelerde öyle bir çatlak oluşmadığını dile getirdi. Konu hakkında açıklama yapan İlmek, “Bugün merkez üssü Hacılar Karpuzsekisi olan 05:28 itibariyle 4.9 şiddetinde bir deprem yaşadık. Öncelikle İncesu ve Kayseri’ye geçmiş olsun. Depremin akabinde bir takım sosyal medya hesaplarında Hürmetçi Sazlığı koruma alanı içerisinde bulunan bir bölgenin yarıldığı, ikiye bölündüğü şeklinde görüntüler paylaşıldı. Biz ekibimiz tarafından yapılan ayrıntılı saha incelemesinde böyle bir yarılmanın olmadığı ve fay hattının da görünür bir şekilde ortaya çıkmadığını tespit ettik. Bugün ihtiyacımız olan en önemli şeyin soğukkanlılık olduğu biliyoruz. Ancak bu tarz paylaşımların vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bu itibarla bölgede gerçekleşmiş olan çatlaklar alanın doğasından kaynaklı çatlaklardır. Bunun dışında bölgemizde herhangi bir çatlama söz konusu değildir” şeklinde konuştu. 
 
Bu paylaşımları yapan sosyal medyalar hakkında şikayette bulunacaklarını söyleyen İlmek, “Bu itibarla bu paylaşımları yapan sosyal medya hesapları üzerinden şikâyette bulunacağımızı belirtiriz. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Evet deprem gerçekleşti ama ne bir can kaybı ne bir mal kaybımız söz konusu değildir. Birlikte ve beraberlik içerisinde bu yaraları saracağız. Bu tedirginliği birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp