Başkan Sarıkaya, Ağaç İşleri Federasyonu ile bir araya geldi

Başkan Sarıkaya, Ağaç İşleri Federasyonu ile bir araya geldi

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkan Hüseyin Taklacı’nın başkanlığında yapıldı.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu’nun Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkan Hüseyin Taklacı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, mobilya ve ilişkili sektörlerdeki sorunlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
 
Toplantıya katılan Kayseri Mobilyacılar Odası Başkanı Ercan Sarıkaya, odalara üye kaydında yaşanan sorunlar,  hammadde fiyatlarının küçük ve orta boy işletmelere çok büyük sıkıntılar yaşatması, TESK Kanunu, mobilya sektöründe e ticaret ve boya sektöründe çalışanlara yıpranma nedeniyle erken emeklilik tanınması gibi konularda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Sarıkaya, ayrıca Halk Bankası’nın tamamıyla esnafın bankası olması gerektiğini, ahilik ilkelerinin daha etkin uygulanmasının lazım geldiğini ve esnafların kendi fuarlarını düzenleyebileceğini vurguladı.
 
Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu’nun Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda kayıt dışı işletmeler, yurt dışı seyahatlerin esnaflar için kolaylaştırılması, zincir marketlerde mobilya satışının engellenmesi, fuarlar için destekler sağlanması, mesleki eğitim gibi ülkemizin önemli konuları ile ilgili de görüşler aktarıldı ve bu sorunlara çözüm getirilmesi talebinde bulunuldu.

Google+ WhatsApp