BİLGENESİL OKULLARI TAKDİR TOPLADI

BİLGENESİL OKULLARI TAKDİR TOPLADI

Bilgenesil Okulları 16-17 Şubat tarihlerinde okula kabul sınavı yaptı ve okul tanıtım günleri düzenledi. Okula kabul sınavına yoğun bir katılım sağlandı. Büyük bir ilgi ile okul sistemi hakkında bilgi alan veliler, Bilgenesil Okulları’na teşekkür ettiler.

sistemi hakkında bilgi alan veliler, Bilgenesil Okulları’na teşekkür ettiler.

Bilgenesil Okulları 16-17 Şubat tarihlerinde okula kabul sınavı yaptı. İki gün ve altı oturumda yapılan kabul sınavının her seansında öğrenciler sınavda iken okul yönetimince okulun konferans salonunda velilere okul tanıtım sunumu yapıldı. Velilerce okulun sistemi büyük ilgi ve dikkat çekti.

Bilgenesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi geçen yıl Kayseri’mizde okulculuk anlayışına ve eğitim modeline farklı ve yeni bir tarz getireceğimizi ifade etmiştik. Kendimizce geliştirdiğimiz ve sadece biz özgü olan ‘Özgün ve tematik okulculuk’ adıyla hizmet vermeye başladık. Başlarken de Kayseri halkımıza bu eğitim modeliyle eğitim-öğretimde az sayıda öğrenci ile bireysel bazlı destekleme, telafi dersleri ile kendimize özgü rehberlik anlayışı ve takip sistemi ile nitelikli bir akademik başarının elde edilebileceğini; kültür, sanat, atölye çalışmaları ve değerlerimizin öne çıkarılmasıyla da nitelikli insan yetiştirilebileceğini ifade etmiştik. Allaha hamd olsun ki daha ilk yarıyılda özgün ve tematik okulculuk modeli öğrencilerimiz ve velilerimiz nezdinde karşılık buldu ve büyük beğeni topladı. Hedefimiz, bize emanet edilen yavrularımızın her boyutuna dokunarak hem akademik gelişimini hem de duygusal düşünsel ruhsal ve davranışsal gelişimlerini birlikte ele alarak ‘büyürken gelişen ve gelişirken de büyüyen bilge bir nesil yetiştirmektir.’ Daha evvelde ifade ettiğim gibi özgün ve tematik okulculuk modelinde şu dört temel prensip yatmaktadır. Birincisi idealist olmak, ikincisi totalde okula az sayıda öğrenci kabul etmek, üçüncüsü yüz yüze hizmet payını artırmak ve çok öğretmen istihdamı yapmak, dördüncüsü az kazanca razı olmak.

Özgün ve tematik okulculuk eğitim modelinin temelinde birey bazlı ve bireyi çok yönlü ele alan bir eğitim anlayışı vardır. Bizim sistemimizde akademik gelişim sahasında sınıf derslerinin yanında birey bazlı telafi dersleri yapılır. Öğrencinin kavrayamadığı ya da unuttuğu konular masa başı özel derslerde verilir. Diğer yandan akademik gelişimi yanında öğrencimizin sosyal, kültürel, sanatsal, davranışsal, karakter oluşumu milli-manevi ve ahlaki değerlerimizle öğrencilerimizin gelişim seyrini esas alan ve tamamlayıcı çalışmaların yapıldığı bir eğitim anlayışı vardır. Öncelikle bu yıl evlatlarını bize güvenerek emanet eden velilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Diğer yandan da yeni velilerimizi de bizi tanımaları, okul sistemimizi öğrenmeleri için okulumuzda misafir etmek istiyoruz.”

Google+ WhatsApp