Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca’dan önemli açıklamalar

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca’dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "(YKS) Sınavın, ne getireceği meçhul bir zamandansa şimdi yapılmasına ilgili kurullar tarafından karar verilmesi doğru görünmektedir." dedi. Bakan Koca ayrıca, "Bugünkü yeni vaka sayısı 1492, vefat sayısı 24, iyileşen vaka sayısı 1386, yoğun bakımda olan hasta sayısı 914, entübe hasta sayısı ise 356." açıklamasında bulundu. Bakan Koca sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak da "Belki iller bazında, ilçe bazında bir kısıtlama olabilir ama ülke genelinde düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.      

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları;

- Maske kullanmayan kişinin maske kullananlara karşı sorumluluğu vardır. Gerekli durumlarda maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir.

-Sokağa çıkma kısıtlamasının önemi neyse, bugün aynı önemi maske ve mesafe taşıyor.

-Tedbirlere uymak normale dönüş yolunu kısaltacaktır. Sıcak yaz günlerindeyiz. Bu havada maske kullanmak geçen aylardaki gibi kolay değil hepimiz bir zorlu yaşıyoruz. Lütfen sıcaklara yenilmeyelim.

-Virüsün yayılma hızında yaz aylarında azalma olmamıştır. Virüsün hasta etme gücünde azalma olduğu konusunda ise bilimsel bir kanıt yoktur.

-Bu yıl hekim olmak isteyenlerin sayısı arttı.

-16 Mart öncesinde vefat edenlerin yaş ortalaması 71 iken şu anda 74 oldu. 

-Bizim şuan 2.dalgayı yaşamadığımızı rahat olarak söyleyebilirim. Yoğun bakımdaki hasta sayımız ve entübe sayılarımız düşüyor. Yoğun bakımdaki hastaların can kaybı oranı yüzde 2'lere düşmüş durumda. 

-Toplum bağışıklığı oranımız yüzde 0,81. Sürü bağışıklığından bahsedebilmemiz için bu oranın yüzde 60'lar 70'ler seviyesinde olması gerekiyor.

- (Kan grupları çalışması) Dünyada A grubunun biraz daha fazla riskli, 0 grubunun daha az riskli kan grupları olduğuyla ilgili bir çalışma var. Bunu daha geniş kapsamlı bir çalışma yaparak desteklemek gerekiyor. Bizde ülke olarak bu konudaki verilerimizi yayım safhasına getirmek üzere topladık. 1-2 hafta içinden yayımlanması için bir noktaya geliriz.

-(Aşı çalışmaları hakkında) 4-6 aydan önce dünyada aşı konusunda bir gelişme olacağını düşünmüyoruz.

Google+ WhatsApp