Bir Puan İyi Puan!..

Bir Puan İyi Puan!..


KAYSERİSPOR'UN Hikmet Karaman'la başlayan çıkışı devrenin son maçında Erzurum'da alınan bir puanla da sürdü.

 

Her iki takımın ligde bulundukları konum maçın tansiyonunu yükseltmişti.

 

Özellikle evsahibi ekibin, dünki maça final adeta ligde kalma sınavı olarak bakması zaman zaman istenmeyen sertliklerinde yaşanmasına sebep oldu.

 

Teknik Direktör Hikmet Karaman, ideal çıkarabileceği en iyi onbiri sahaya sürmüştü. İlk yarıda herşey iyi gitti. Hızlı, ayağa dikine

paslarla rakip sahaya çabuk geçilmesi, ilerde top tutulması planın işlemesine sebep oldu. Dönen topları da Sapunaru ile Şamil'in zamanında alması maçın dengede hatta Kayserispor'un üstünlüğüyle geçmesine sebep oldu.

 

Hikmet Karaman'ın planında aksayan tek yön beklerdi. İlk yarıda Lopes ikinci yarıda ise Atila Turan maçın genelinde sürekli hatalar yaptılar, Rakiplerine kolay geçildiler, orta yapmalarına izin verdiler.Zaten yenilen gol de Lopes'in büyük hatası vardı. Topa gidip vurmak yerine beklemeyi tercih edince geriden gelen Taylan kafayla topu ağlara gönderdi. Bu gol olmazsa devreye önde girilse ikinci yarıda farklı bir sanaryo izleyebilirdik.

 

Ev sahibi Erzurum ikinci yarıda bütün riskleri aldı. Önde bastı, savunma güvenliğini geri planda bıraktı. Kayserispor'un atağa çıkarken yaptığı top kayıpları, oyunucların pas vermek yerine topu ayaklarında gevelemeleri savunmadaki zaafların değerlendirilmesine engel oldu.

 

Kaptırılan her top, yapılan her pas patası baskı yenilmesine, Erzurum'un daha da maça asılmasına, maçı istemesine sebep olduİkinci yarıda iki kez çıkılan iki atağın birinde Deniz ıskaladı diğerinde Varela karşı karşıya kalıp topu auta attı.Hikmet Karaman ideal onbirle sahaya çıksa da değişikliklerin ilki doğru

ikincisi yanlıştı.Kravets'i oyunda almak doğru ama takımı forvetsiz bırakmak yanlıştı. Gyan'ın girmesiyle birlikte ise oyunda yeniden

denge kuruldu.

 

Çok forvetle sahaya çıktığınızda çok gol-goller atacaksınız diye nasıl bir kural yoksa çok savunmacı ya da geriye yaslanınca da pozisyon vermeyeceksiniz diye bir kural yok.Dün beklerin bu kadar sorun yaşaması tamam önce kendilerinde ama sonra da önlerinde oynayan isimlerin onlara yardım etmemesinden kaynaklandı.

 

Futbol kollektif bir oyun ve yardımlaşmadan birlikte hücum etmeden birlikte savunma yapmadan başarılı olunmuyor Erzurum'un risk aldığı ikinci yarıda ilerdeki isimlerin kötü günlerinde olması kazanılacak maçın az daha kaybedilmesine sebep oluyordu. Muammer'in elinden kaçırdığı iki top ve diğer girilen pozisyonlarda şansın Kayserispor'dan yana olması altın değerinde bir puanın alınmasına sebep oldu.

 

Son üç maçtaki genel görüntü iyi, Erzurum'daki ikinci yarıyı saymazsak. Artık ara tatile girildi.Eksiklerin dönmesi, maddi sorunların aşılması ve takım olma yolunda adımlar atılmasıyla başarı gelir.

Google+ WhatsApp