Brezilya´da Rousseff Bir Kez Daha Devlet Başkanı Seçildi Sao Paulo

Brezilya´da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oyların yüzde 51.6´sını alan sol kanat lideri Dilma Rousseff bir kez daha devlet başkanı seçildi. Güney Amerika ülkelerinden Brezilya´da gen

Brezilya´da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oyların yüzde 51.6´sını alan sol kanat lideri Dilma Rousseff bir kez daha devlet başkanı seçildi.
Güney Amerika ülkelerinden Brezilya´da genel seçimlerinini dün yapılan ikinci turunda Dilma Rousseff, oyların yüzde 48.4´ini alan rakibi sosyal demokrat lider Aecio Neves´e karşı yüzde 51.6 oyla seçimin galibi olmayı başardı. Oylamanın ardından balkon konuşması yapan Brezilya´nın ilk kadın Cumhurbaşkanı Rousseff, "Sakin kalmayı başarmalı ve yarın işimizin başına geçmeliyiz" dedi.
Brezilya´da oyların yüzde 99.6´sının sayılmasının ardından Rousseff´in rakibi Aecio Neves yenilgiyi kabul etmek zorunda kalırken Rousseff, Neves´in valisi olduğu Minas Gerais eyaletinden de önemli bir oy oranı almayı başardı.
Rousseff, Brezilya´da 31 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde oyların yaklaşık yüzde 56´sını alarak 1 Ocak 2011´de ülkenin ilk kadın Cumhurbaşkanı olmuştu. Bu yıl gerçekleştirilen genel seçimlerin ilk turunda ise rakibi Neves karşısında yüzde 41,59 oy alarak seçimlerden galip çıkmayı başarmıştı.
(YM-ÖK-D)

27.10.2014 11:59:11 TSI

Google+ WhatsApp