Bünyan’ı uzaya taşıyoruz

Bünyan’ı uzaya taşıyoruz

Bünyan Fen Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan roket takımı, ürettikleri roket ile TEKNOFEST’E katılacak. 1’nci turu geçen takım 2’nci tur için hazırlıklara başladı.

Bünyan Fen Lisesi öğrencileri TEKNOFEST yarışlarına hazırlanıyor. Okul öğrencilerinden oluşan roket takımı, yeni bir roket üretti. TEKNOFEST’te 1’nci turu geçen takım, şimdi 2’nci tur için hazırlıklara başladı. 
 
Öğrencilerin diğer aşamayı geçmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Akdoğan, “Öğrencilerimiz külfetli bir proje hazırladı. Sayın valimiz de bize maddi ve manevi olarak yardımlarını esirgemediler. Teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz diğer aşamaları geçmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destek veriyoruz ve kendilerine moral motivasyon sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
‘BU ROKET UZAYA DA ÇIKACAK’
 
Roket takımının geçen sene de TEKNOFEST’e katıldıklarını ama birinci aşamada elendiklerini dile getiren Bünyan Fen Lisesi Okul Müdürü Süleyman Yenipınar da, “Geçen sene 1’nci aşamada elenmiştik ama takımdan 2 takım çıkardık. İki takım da çalışmaya başladı birinci takımımız bu sene tekrar müracaat ettiler. 1’nci aşaması kabul oldu. Emeği geçenlere ve destek olanlara teşeükkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Okul Müdür Yardımcısı Hacı Kaya ise, “Şimdi çocuklar daha rahat çalışıyorlar. Araç gereç bulma konusunda çok iyiler. Hedefimiz buranın önünü açma, burası bir ilçe, taşra, gençler var ama bu cevherleri çıkarmak bir başlangıç. Bunların devamında daha iyi çocuklarımız da gelecek. Bu roket taşıyıcı bir roket ve içine ne koyarsanız onu götürüyor” diye konuştu. 
 
‘HEDEFİMİZ ÜLKEYİ UZAYA TAŞIYACAK GENÇLERDEN BİRKAÇI OLMAK’
 
Hedeflerinin roket bazında yüksek irtifaya ulaşmak olduğunu ifade eden Bünyan Fen Lisesi öğrencisi Roket Takımı kaptanı Orçun Eraslan da, “Burada ülkenin askeri ve lojistik yönden gelişmesi üzerine projeler, ARGE’ler yürütüyoruz. Bu projeler biraz başlangıç aşaması projeler. Bundan dolayı gelişimiz üniversite öğrencilerimiz kadar, işinde uzman arkadaşlarımız kadar profesyonel değil. Fakat biz de kendimizi geliştirdiğimiz kadar, öğrendiğimiz kadar bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz roket bazında kesinlikle yüksek irtifa ve bu ülkeyi uzaya taşıyacak gençlerden birkaçı olmak, belki de bir olmak” şeklinde konuştu. 
 
Projede tasarımları yapan roket takımı öğrenci Emine Aksoy da şunları ifade etti: “Takımda 3D tasarım ve ket çizim işlerini ben yapıyorum. Tasarımımızdan kısaca bahsedecek olursan roketimiz burun gövde ve kanatçıklardan oluşuyor. Ortalarda kurtarma sistemi ve aviyonik var. Aviyonik dediğimiz yer daha çok bilgisayar gibi düşünebiliriz. Aviyonik kısmında bulunan parçalar kurtarma sistemine sinyal göndererek sistemi devreye sokacak. Kurtarma sistemi içerisinde görev yükümüz, paraşütlerimiz ve benzeri aletlerimiz var. TEKNOFEST’te, roket alanında kendimize gerçekten güzel bir şekilde geliştirebileceğimize inanıyoruz.”

Google+ WhatsApp