Burhaniye´de Cetvelli Balık Denetimi

Balıkesir´in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, usulsüz balık avlayanlara ve satanlara göz açtırmıyor. Su Ürünleri Mühendisi Ömer Kazım İnce´nin yaptığı denetimlerde, küçü

Balıkesir´in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, usulsüz balık avlayanlara ve satanlara göz açtırmıyor.
Su Ürünleri Mühendisi Ömer Kazım İnce´nin yaptığı denetimlerde, küçük balık sattığı belirlenen esnaflara tutanak tutuldu.
Tezgahlardaki balıkları cetvelle ölçen Ömer Kazım İnce; kurallara uyan balıkçılara teşekkür ederken, uymayanlar hakkında da tutanak tuttu. Her türlü balığın küçüklerinin avlanmasının yasak olduğunu anlatan Mühendis İnce, "Satılan balıkların belli uzunluğun altında olmaması gerekiyor. Bu da, hamside 9, istavritte 13, dil balığında 20, mercanda 15, mezgitte 13, palamutta 25, sardalyada 11 ve lüfer balığında 20 santimetre olarak belirlendi. Bu uzunlukların altında balıkların yakalanması, satılması ve satın alınması yasak. Yasağa uymayanlara 950 lira ceza kesiliyor. Balıkçılardan kurallara uymalarını bekliyoruz" dedi.
(FT-MŞ)

23.10.2014 14:40:16 TSI

Google+ WhatsApp