BÜYÜKKILIÇ: “K-ŞARJ, TÜRKİYE’NİN MARKASI OLACAK”

BÜYÜKKILIÇ: “K-ŞARJ, TÜRKİYE’NİN MARKASI OLACAK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 35 milyon TL maliyet ile 5 farklı ilçede 50 adet istasyon ile hayata geçirilen K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu’nun Türkiye’de bir marka olacağını söyledi.

Özellikle elektrikli araçların kullanımının artması ile birlikte şarj noktalarının ulaşılabilirliği ve yaygınlaşması projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 51 ortak olduğu 5 şirketler grubundan bir tanesi olan Hunat Enerji, K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu’nu hizmete sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, adını şehrin önemli şahsiyetlerinden birisi olan Hunat Hatun’dan alan Hunat Enerji’nin, almış olduğu şarj ağı işletmeci lisansı ile elektrikli araç şarj istasyonları kurduğunu ve bu alanda da en büyük olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Hunat Enerji’nin K-Şarj markası ismi ile Kayseri’nin 5 farklı ilçesinde toplam 50 adet şarj istasyonları ile vatandaşlara hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Bünyesinde bulunan 50 adet şarj ünitesi Melikgazi, Kocasinan, Bünyan, Develi’nin yanı sıra en büyüğü de Talas’ın Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda hizmet vermeye başladı” dedi.

Büyükkılıç, K-Şarj istasyonlarında hem hızlı DC, hem de normal AC şarj üniteleri ile tüm elektrikli araçlara uygun şarj imkânı sunulduğunu vurgulayarak, “Bu şarj istasyonlarından 10 tanesi hızlı şarj olarak nitelendirilen elektrikli araçların bataryalarını 30 ila 40 dakika arasında doldurmaya yarayan DC şarj ünitelerinden oluşurken, 40 tanesi ise daha yavaş ama daha uygun fiyatlı AC şarj üniteleri ile şarj istasyonları olarak hizmet veriyor” diye konuştu.

K-Şarj İstasyon Ağı Gün Geçtikçe Büyüyor

K-Şarj istasyon ağının gün geçtikçe gelişeceğinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“K-Şarj, şu anda Kayseri’de şarj ağı işletmecileri arasında en uygun tarifeyi uygularken, şu anda Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Gevher Nesibe Parkı, Melikgazi Belediyesi yanı açık otopark, Tuna Alışveriş Merkezi önü Tuna Park, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi otoparkı, Bünyan Hidroelektrik Santrali önü ve Develi’de Necati Kurmel Bulvarı üzerinde istasyonları faal olarak çalışıyor. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde ve Hulusi Akar Bulvarı üzerinde yer alan Mevlâna Sosyal Yaşam Merkezi otoparkına da istasyonlar kurulacak. Bunların dışında başka mevkilere kurulacak şarj istasyonları için çalışmalar da hızla devam ediyor.”

K-Şarj, Türkiye’de Adından Söz Ettirecek

KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek olan ve 35 milyon TL maliyeti olan K-Şarj markasının önümüzdeki yıllarda Türkiye çapında hizmet vermesinin planlandığına işaret ederek, “Vatandaşlar, lokasyonlara ulaşmak için K-Şarj internet adresini ziyaret edebilirken, aynı zamanda K-Şarj uygulamasını cep telefonlarına indirerek detaylı bilgi edinebiliyor. Hunat Enerji, disiplinli ve teknik kadro ile ilk etapta Kayseri merkez ve ilçelerde 50 olan şarj ünitesi sayısını da 250-300’e çıkarıp, süreç içerisinde Kayseri dışında diğer illerde de hizmet vermeyi planlıyor. Kısacası K-Şarj markamız, Türkiye genelinde Kayseri’nin çok güzide bir markası olacak” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp