BÜYÜKKILIÇ’TAN İŞÇİLERE: “ÜRETİYOR, İHRACATA VESİLE OLUYORSUNUZ. HER BİRİNİZ BİRER ÇİÇEKSİNİZ”

BÜYÜKKILIÇ’TAN İŞÇİLERE: “ÜRETİYOR, İHRACATA VESİLE OLUYORSUNUZ. HER BİRİNİZ BİRER ÇİÇEKSİNİZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentteki üretim gücü olan sanayicileri ziyaret ederek çalışan ve işveren ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Arkopa Ahşap Panel Fabrikası ile İpek Mobilya’yı ziyaret eden Büyükkılıç, “Şehrimize katma değer sağlıyor, üretiyor, ihracata vesile oluyorsunuz. Her biriniz bizler için birer çiçeksiniz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’deki en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden birisi olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (KOSB) firmalarda çalışan ve işverenler ile kucaklaştı. Büyükkılıç’a AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.

Büyükkılıç, Fabrika Girişinde Çiçeklerle Karşılandı

Arkopa Ahşap Panel Fabrikası girişinde çiçeklerle karşılanan Başkan Büyükkılıç, “Helalinden kazanıp helalinden harcayan, gururumuz olan iş adamlarımız var, yol alıyoruz. Sizler gerçekten 150’nin üzerinde ihracat yapan iş yeri, organizemizde 104 bin tane çalışan kardeşlerimizin bir parçası olarak hem ülkemize hem şehrimize katma değer sağlıyor, üretiyor, ihracata vesile oluyorsunuz. Her biriniz bizler için birer çiçeksiniz” diyerek teşekkür etti.

“Kayseri’miz Bir Başka”

Büyükkılıç, konuşmasında ayrıca Kayseri’nin bir başka olduğunu belirterek, “Sizlere hizmet etmeye, dualarınızı almaya devam ediyoruz. Gerçekten 94’ten beri bayrağı bizlere teslim ettiniz. Biz de şehrimize adeta en iyi şekilde temsil etmeye, hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu geldiğimiz noktada Allah’a şükür hani diyorlar ya ‘Kayseri bir başka’, Kayseri’miz bir başka. Ben bunu şöyle özetliyorum, büyükşehirlerimizin imkânlarını, konforunu sağlayan ama Allah’a şükür sıkıntılarını bize yaşatmayan, ya da en az yaşatan şehir” ifadelerinde bulundu.

Su maliyetlerinin büyük bir yer tuttuğu dönemde su ücretlerini sabitlediklerini, bir de yüzde 20 indirim yaptıklarını dile getiren Büyükkılıç, KASKİ’nin yatırımdan yatırıma hizmet hizmete koştuğunu ifade ederek, “30 büyükşehir içerisinde su fiyatlarında 22’nci sıradayız şu anda” diyerek Büyükşehir Belediyesi KASKİ aracılığı ile gerçekleştirdikleri içme suyu ve atık su ile su hasadı çalışmalarına değindi.

“Sizlere Layık Olmaya Çalışıyoruz”

Büyükkılıç, ulaşım yatırımlarına ve hizmetlerine de değinerek, “Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Gece gündüz demeden nasıl layık oluruz diye gayret gösteriyoruz. 16 ilçe belediye başkanı kardeşimle bir ağabeyleri olarak el ele, gönül gönle, en ücra köşelere kadar, buralara hizmet götürmeye, şehrin merkezini imar ve ihya etmeye, taşrayı da ihmal etmemeye gayret gösteriyoruz. Çünkü bizim inancımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi var” diye konuştu.

“Kayseri’mize Hizmet Etmeyi Cenab-I Allah Lütfetsin”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak dünyada mazlumların sesi olduklarını dile getiren Büyükkılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlik olup süreci yürüttüklerini kaydetti. Büyükkılıç sözlerinin sonunda şunları söyledi:

“Şehrimiz en iyi şekilde Türkiye de değil dünyada söz ettiriyoruz. Ettirmeye devam edeceğiz. Mehmet Özhaseki gibi bir bakanımıza, Hulusi paşa gibi bir değerli komutanımız, tabi ki Elitaş gibi bir genel başkanvekilimiz ve milletvekillerimiz, el ele, gönül gönle Ankara’nın imkânları, Kayseri’nin gayretli çalışmaları, teşkilatlarımızla iş birliği halinde Kayseri’mize hizmet etmeyi Cenab-ı Allah lütfetsin diyoruz.”

Palancıoğlu ise sanayicilerin üretim noktasında önemine işarete ederek, sanayicilere Allah’tan helalinden bol kazançlar nasip etmesi temennisinde bulunarak, Kayseri’de tüm belediyeler ile el ele vererek bütün sorunları bakan ve milletvekilleri ile çözmeye gayret etmeye çalıştıklarını kaydetti. Geldikleri için Başkan Büyükkılıç, Palancıoğlu ve Üzüm ile partililere teşekkür eden firma yetkilileri ise çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Büyükkılıç, İpek Mobilya’da Alkışlarla Karşılandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha sonra İpek Mobilya’ya gerçekleştirdiği ziyaretinde ise hayırsever iş insanı ve İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan ile fabrika çalışanları tarafından alkışlarla karşılandı.

“Kayseri’miz Hepimizin Göğsünü Gere Gere Sahipleneceği Şehir”

Konuşmasında, “Kayseri’miz hepimizin göğsünü gere gere sahipleneceği, gurur duyacağı, hayatı kolaylaştıran, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan, büyükşehirlerin konforunu yaşatmaya çalışan güzel bir şehir” diye Kayseri’yi nitelendiren Büyükkılıç, Kayseri’nin kadim bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Kayseri’nin birlik, beraberlik ve dayanışmanın, vatanına, milletine, devletine, bayrağına sahip çıkmanın bir merkezi olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bizler elbette yıllardır sizlere hizmet ediyoruz” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak bu sorumluluğun verildiğini kaydetti. Destek verdikleri için teşekkürlerini ileten Büyükkılıç, “Kayseri’miz iyi bir noktaya geldi. Yeter mi yetmez. Yaptıklarımız var, yeter mi yetmez. Daha fazlasını, daha iyisini, daha güzelini yapacak deneyimimiz, birikimimiz, samimiyetimiz inanıyorum ki 16 ilçe belediye başkanı kardeşimizle beraber ve gayretimiz söz konusu” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin huzur şehir olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin de iyi bir noktaya geldiğini ancak ülkelerin yarıştığını kaydetti. Geçmişte hayal olanların şu anda gerçekleştiğini de bildiren Büyükkılıç, savunma sanayiinde, teknolojide ve hemen her konuda çok iyi bir seviyeye geldiğini paylaştı. Büyükkılıç, Kayseri’yi gerek belediye hizmetleri açısından, gerek sosyal, kültürel ve turizm konuları açısından, gerek eğitim gerekse sağlık açısından iyi noktaya getirdiklerini vurgulayarak, “Yeter mi yetmez. Daha fazlasını yapmak mecburiyetindeyiz. 30 büyükşehir içerisinde yatırıma en çok pay ayıran şehir Kayseri Büyükşehir Belediyesi” diyerek merkezi de ilçeleri de ihya ettiklerini kaydetti ve Kayseri’deki yatırım ile hizmetlerinden bahsetti.

“Sizler de Şahitsiniz, Şehrimizin Huzuruna, Sağlığına Kadar Büyük Hizmetler Yaptı”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın da eşlik ettiği ziyarette Büyükkılıç’a ‘hoş geldiniz’ diyen İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan ise “Sizler de şahitsiniz, şehrimizin huzuruna, sağlığına, cenazesine kadar, ulaşımı vesaire hepsinde, büyük hizmetler yaptı. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Rabbim hizmetinin devamını nasip etsin. Biz takdir ediyoruz, Mevla da lütfunu sevabını hanesine yazacaktır. İlelebet bu şehirde huzur içerisinde yaşıyorsak bu merkezi ve özellikle yerel yönetimin çok büyük katkısı var” diyerek, şevklerini, heveslerini artırdıklarını, birlik beraberlik duygusu ile sevinç duyduklarını belirtti ve Büyükkılıç’ın çok emeği olduğunu söyledi. Arslan, Büyükkılıç’a “Şeref verdiniz, başarılar diliyoruz” ifadesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, fabrikalarda üretim gerçekleştiren çalışanlarla buluşarak, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekindi.

Google+ WhatsApp