ÇAĞAN’DAN KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOP. YÖNETİM KURULU BAŞKANI AKAY’A ZİYARET

ÇAĞAN’DAN KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOP. YÖNETİM KURULU BAŞKANI AKAY’A ZİYARET

Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan ve yönetim kurulu üyelerinin, kayseri ekonomisine yön veren ve çeyrek asırlık geçmişi ile köklü bir kuruluş olan Kayseri Şeker Fabrikasını ziyaret ederek, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile biraraya geldiler.

Ziyarette, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan’ın yanısıra, yönetim kurulu üyeleri, Koray Can, Ersan Dağdeviren Kazım Karagöz ve Dursun Açıkyürek ile Yenifakılılar Dernek Başkanı Cengaver Dağ’da yer aldı.

 

Ziyarette konuşan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan, ilk olarak yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan mali genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden Deniz Çağan, “Önümüzdeki süreçte Yozgatımıza katkı sağlayacak çalışmalar yapacağınızdan şüphemiz yok. Başarılı işlere imza atıyorsunuz. Bunların en bariz örnekleri ise Hem Turhal Şeker Fabrikası, Hem Boğazlıyan Şeker Fabrikası hem Kayseri Şeker Fabrikası ve hem de Kayseri pancar Ekicileri Kooperatifidir. Ben bir kez daha sizlere hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, ziyaretlerinden dolayı Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Deniz Çağan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Sizler dostluğunuzu yakınlığınızı her zaman hissettiriyorsunuz. Genel kurul öncesi de bunu gösterdiniz şimdide gösteriyorsunuz. Mali genel kurulun beklenenin üzerinde yankı uyandırdı. Sonuçta mali genel kuruldu. Ufak tefek gerginlikler haricinde çok şükür kazasız belasız sonuçlandı. Eskilerin ifadesi ile ‘Seçim Bitti, Geçim Başladı’artık iş zamanı. Kampanyanın başlayacağı bir mevsimdeyiz. Alınması gereken kararlar var. Sizlerin bir önceki ziyaretinizden buyana attığımız adımlar oldu. Yenifakılıda çiftlik kurulması konusunda görüşmeler yapmıştık. O konuda çalışmalar devam ediyor. Bununla birlikte Boğazlıyan OSB’de bizlere bir fabrika yeri tahsis edildi. Oraya inşallah ambalaj üzerine fabrika kuracağız. Bunun dışında boğazlıyan’da bizim 40 bin tonluk lisans depomuz var. Bu sene lisanslı depoların önemi daha net bir şekilde anlaşıldı. Çiftçinin ürünü bu manada doğru bir şekilde değerlendiriliyor. İlave olarak 10 bin tonluk kapasiteyi artırmak için çalışmaları başlattık. Buna benzer projeler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Ekonomik şartlar içerisinde hem işlerini aksatmadan sağlıklı şekilde yürütmenin yanında yatırımlarda yapmanın herkesin başaracağı bir şey olmadığını kaydeden Hüseyin Akay, “Çok şükür Kayseri Şeker bunları işlerini aksatmadan yürütecek güçte. Hasat dönemi geldiği için fiyatlar konusunda bir beklenti var. Bu konuda da geçtiğimiz günlerde şeker sektörünün sorunları konulu bir toplantı yapıldı. Tarım bakan yardımcısı başkanlık etti. Orada da değerlendirildi. Pancar fiyatı artan maliyetler çerzevesinde olması gerekir diye değerlendirildi.

Google+ WhatsApp