Cemre karla birlikte düştü: Erciyes’te kar kalınlığı 97 santimetreyi buldu

Cemre karla birlikte düştü: Erciyes’te kar kalınlığı 97 santimetreyi buldu

Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin üçüncü ve sonuncusu bugün toprağa düştü. Kent genelinde yağış ile birlikte düşen cemre kayak severleri mutlu etti. Erciyes’te ise kar kalınlığı 97 santimetreyi buldu.

Üçüncü cemrenin düşmesini Kayseri kar yağışıyla birlikte karşıladı. Kent genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur etkili oldu. Kayak severler için ise sevindirici haber Erciyes’ten geldi. Kayseri’de etkili olan yağışla birlikte Erciyes Dağı’na ise kar yağdı. Karın yağmasıyla kar kalınlığı 97 santimetreyi buldu. 
Kayseri’de hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında olurken şehir merkezinde bugün sıcaklık en fazla 9 en düşük 2 derece olacak. Erciyes Kayak merkezinde ise yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Ayrıca meteoroloji tarafından Erciyes’te hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçüldü. 
 
Öte yandan meteoroloji tarafından Kayseri için kuvvetli yağış, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılarda ise; Bölgenin doğu ve kuzey ilçeleri ile yüksek kesimlerinde beklenen yağışlara bağlı olarak buzlanma ve don olayı görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifadelerine yer verildi.

Google+ WhatsApp