Çetin Arık:

Çetin Arık: "Her gün 40 sağlıkçı şiddete maruz kalıyor, sebebi iktidar"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’de her gün ortalama olarak 40 sağlık çalışanının şiddet gördüğünü belirterek bu olayların azmettiricisinin iktidar partisi olduğunu öne sürdü. Arık, Kocasinan Belediyesi tarafından ek bütçe talep edilmesini de şeffaflık isteyerek eleştirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, parti binasında gündemi değerlendirdi. Dün Konya’da hastasının silahından çıkan kurşunla görev şehidi olan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya olayını anımsatan Çetin, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara ve maruz kaldıkları şiddete dikkat çekti. Türkiye’de günde ortalama 40 sağlıkçının sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kaldığını aktaran Arık, “Gerçekten ben bugün çok üzgünüm. Dün bir meslektaşımın, bir hemşerimin hunharca katledilmesi bir doktor olarak canımı çok yaktı. Ben hekimimizin ailesine, sağlık camiasına Kayseri’mize baş sağlığı diliyorum. Türkiye de her gün ortalama olarak 40 sağlık çalışanı fizikse, psikolojik ve sözel şiddet biçimlerinden birine maruz kalıyor. Bugün Kayserili bir doktorumuz, bir sağlık çalışanımız, bir hemşerimiz öldürüldüyse, katledildiyse, görev şehidi olduysa bunu azmettiren iktidar partisinin ta kendisidir. Bir hekim günde 100, 150 hastaya bakıyor. Yani hekime diyor ki; arkadaş polikliniğinde hastaya bakacaksın, dışarıda bekleyen hastayı idare edeceksin. Ve senin süren 5 dakika. Şimdi bir hâkim düşünün. Önüne bir dosya koyun yıllarca bekliyor dosya. Arkadaş senin süren 5 dakika. 5 dakika da kararını ver bundan da adli ve idari olarak sorumlusun denebilir mi? Kimse şiddete uğramasın, şiddete karşıyız” şeklinde konuştu 
 
YAYIN YASAĞI ELEŞTİRİSİ 
 
Dün Kayserili doktorun öldürülmesinin ardından yayın yasağı getirilmesi hakkında da konuşan Milletvekili Arık, “Basın hürdür. Çözüm medyanın haber yapmasını engellemek değil. Çözüm bu iklimi ortadan kaldırmaktır. Sizin bu iklimi ortadan kaldıracak çalışmalar yapmanızdır iktidar partisi olarak.  Medyaya yayın yasağı getirerek, medyanın gerçek haberler yapmasını engelleyerek, medyaya sansür uygulayarak çözüm bulamazsınız. 80 milyonluk bir ülkede 30 milyon anti depresan kullanımı var. İnsanlar depresyonda. İktidarın insanları getirdiği nokta.  Bunu kınıyorum. Doğru haber alma herkesin hakkıdır. Doktorlar iş bırakırken şunu bilirler. Acil servisler, yoğun bakımlar, doğumhaneler çalışır. Sadece acil olmayan yerlerde iş bırakılır. O da onların ak sütü gibi helaldir. Giderlerse gitsinler dediler doktorlara. Gitmeyeceğim diyen bir doktor öldürüldü. Dolayısıyla buna tepkilerini koymak en büyük haklarıdır” ifadelerini kullandı. 
 
KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN EK BÜTÇE İSTEMESİNE ELEŞTİRİ 
 
Kocasinan Belediyesinin istediği ek bütçenin fazla olmasına değinen ve bu bütçenin nerelere harcandığını açıklanmasını isteyen Milletvekili Arık. “Bir şeyin eki, aslından büyük olabilir mi? Bir yıllık bütçe çıkartmışsınız 450 milyon lira sonrasında ek bütçe çıkartıyorsunuz 750 milyon lira. Kocasinan 450 milyon lirayı nereye harcadı? Allah rızası için bunu bize açıklasınlar. Bakın Çalışma Bakanı diyor ki, ‘Herkesin arabası var, Herkesin çocuğu okula gidiyor’ Allahtan korkun insanlar artık arabalarına mazot koyamıyor. Mazot bulamaz duruma gelmişler. Hatırlayın Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati’nin ifadesini ‘bir 6 ay gözleriniz kapatın. 6 ay sonra açın. Göreceksiniz ki her şey güllük gülistanlık olacak’. Şimdi AKP’nin Genel Başkanı bir 6 ay daha uyuyun diyor” diye konuştu.

Google+ WhatsApp