Çetin Arık, kanun teklifini neden geri çekti?

Çetin Arık, kanun teklifini neden geri çekti?

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’ye sunduğu kayıt dışı yapıların kayıt belgesi süresi ile kayıt bedeli süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifini geri çekti. Arık, iddiaları yanıtlayarak imar affının kanun teklifinde söz konusu olmadığını dile getirdi.

Türkiye, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan  depremler ile büyük bir yıkıma uğradı. Binlerce ev yıkılırken, yaklaşık 13 milyon vatandaş bu afetten etkilendi. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri sürerken diğer taraftan ise enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Kamuoyunu ise ‘İmar Affı’ konusu ciddi şekilde meşgul ediyor. 
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın 4 Ocak 2023’te TBMM’ye sunduğu kayıt dışı yapılan yapıların kayıt belgesi süresi ile kayıt bedeli süresinin uzatılmasına ve kesilen para cezalarının iptaline ilişkin kanun teklifini 11 Ocak’ta geri çektiği ortaya çıktı. 
 
“BENİM TEKLİFİM İMAR AFFI DEĞİL”
 
Teklifi neden geri çektiği merak edilen CHP’li Vekil Arık, verilen teklifin imar affı olmadığını dile getirdi. Arık: “Bütün şehir yasası ile birlikte kırsal kesimde ciddi mağduriyetler oluştu. Örneğin; bizim bölgemizde 9 ineği olan bir çiftçi aile ahır yaptırmış, adama 280 bin lira ceza gelmiş. Benim verdiğim teklif imar affı değil.  Kırsal kesimdeki mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde. 3 Ocak tarihinde teklif ettim, birilerinin rant sağlayacağı düşüncesiyle 11 Ocak’ta teklifi geri çektim. İmar affıyla ilgili bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

Google+ WhatsApp