CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odasında (Van TSO) sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Van TSO’nun konuğu olarak sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını dinleme imkanı bulduklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Başkanlarımız, bölgedeki en ciddi sorunun güvenlik olduğunu, bunun bir an önce sonlanması gerektiğini dile getirdiler. Bu çözülmediği sürece bölgeye istikrarın gelmeyeceği konusunda başkanlarımız ortak bir dil kullandılar. Bunun yanında başkanlarımız bölgenin ekonomik sıkıntılarının olduğunu, kırsaldan kente ciddi göçün yaşandığını, Van’ın en borçlu kentler sıralamasında birinci yer aldığını ifade etti." diye konuştu.
Toplantıda, depremden bu yana Van’da yaşanan sorunların bir kısmının çözüme kavuşturulduğu konusunda görüşlerin ifade edildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Küçük esnafın zor durumda olması ve borçların affedilmesi konusunda bir düzenlemeyi parlamentoya getirmemiz konusunda bizden ricacı oldular. Kendilerine sorunların çözümü konusunda CHP’nin görüşlerini, bölgeye pozitif ayrımcılık tanınması konusunda bizim de aynı görüşte olduğumuzu ifade ettik. Borçların hafifletilmesi, terör olayları nedeniyle Van’a göç eden yurttaşların barınma ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda hükümetin duyarlı olması gerektiği ifade edildi.
Biz de aynı duyarlılığı paylaştığımızı kendilerine ilettik. CHP’den de katılımcı arkadaşların sitemleri oldu. CHP’nin daha etkin çalışması, sorunları yakından izlemesi ve parlamentonun gündemine getirilmesi konusunda daha etkin davranmamız istendi. Bizde kendilerinden bölgeden beklentilerimizi ifade ettik. Sorunların çözümünün tam demokrasiyle, özgürlükler bağlamında sorunların çözülmesi gerektiğini, yaşanan olayların çözüm adresinin parlamento olduğunu söyledik. Parlamentoda siyasi partilerin bir araya gelerek Türkiye’nin en temel sorunlarına çözüm üretmeleri gerektiği konusunda düşüncelerimizi değerli katılımcılara aktarma imkanı bulduk. Bir ay önce meclis başkanını ziyaret etmiş ve sorunun çözümü konusunda siyasi parti liderlerini davet ederek görüşlerini almaları gerektiğini ifade etmiştim. Bunu aktarma imkanım oldu."

Kılıçdaroğlu, açıklamanın ardından Van TSO Başkanı Necdet Takva ile bir süre görüştü.
 

Google+ WhatsApp