CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Zeki Gümüş, parti il binasında açıklama yaptı

CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Zeki Gümüş, parti il binasında açıklama yaptı

Zeki Gümüş: Kayseri’nin üzerindeki ölü toprağı atacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aday Adayı Avukat Zeki Gümüş, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını resmen duyurdu. Kayseri’nin ve Türkiye’nin 20 yılda çok yıprandığına vurgu yapan Zeki Gümüş,  “Kayseri’mizin üzerindeki ölü toprağını atıp, turizmden endüstriye, eğitimden sağlığa her alanda hakkını almak, kendini var etmek için dirilirken, aziz Meclisimizde sizleri temsil eden bir dostunuz, bir kardeşiniz olmak istiyorum” dedi.

 

Türkiye Adalet Vakfı Kurucu Genel Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Üst Kurul Delegesi olan Avukat Zeki Gümüş, uzun yıllardır hem resmi hem de gönüllü olarak faaliyetlerini yürüttüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28’inci Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu. CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması düzenleyerek resmen adaylığını duyuran avukat Zeki Gümüş’ün basın toplantısına, daha önce partide il başkanlığı ve ilçe başkanlığı yapan bir çok ismin yanı sıra, çok sayıda partili ile Zeki Gümüş’ün yakın dostları, meslektaşları, Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu dönemden çok sayıda arkadaşı ve vatandaşlar katıldı. 

Ramazan Ayı nedeniyle programa katılanların arefe günlerini ve Ramazan aylarını kutlayarak sözlerine başlayan CHP Milletvekili Aday Adayı Zeki Gümüş, “Öncelikle, arefe gününüzü ve Ramazan Ayınızı kutluyorum. Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını ve huzur içinde geçmesini diliyorum. Ayrıca; depremde ve selde kaybettiğimiz bütün canlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

‘KARANLIKLAR SAYMAKLA BİTMEZ’

Ülkenin son 20 yılını karanlık olarak nitelendiren avukat Zeki Gümüş, “Değerli Dostlar, Konfüçyüs der ki! "Karanlığa küfredeceğine bir mum yak." Diyeceksiniz ki! Ne karanlığı?20 yıldır ülkeyi yönetenlerin karanlığı. Bu karanlıklar saymakla biter mi ? Elbette bitmez. Daha geçenlerde büyük bir afet yaşadık! 6360 sayılı kanunla belediyeleri kapattılar, köyleri boşalttılar. Tüm şehirleri; ranta hizmet eden imar planlarıyla, teknolojiden uzak beton yığınlarına dönüştürdüler. İmar Kanunu’nu son 11 yılda 164 kez değiştirdiler ve 7 defa da imar affını çıkardılar. Neticede gerek deprem ve gerekse sel afetlerinde binlerce canımıza ve malımıza sebep oldular. Ayrıca afet yönetiminde de sınıfta kaldılar. Buna da hep birlikte şahit olduk. Peki, sadece depremde mi gördük iktidarın bu basiretsizliğini ?Elbette hayır! Yangınlar ülkemizin en güzel ormanlarını cayır cayır yaktı, kül etti. Evler, bahçeler yandı, hayvanlar azap içinde can verdi. İktidar bu olayda da basiretsizdi” ifadelerini kullandı.

‘BECERİKSİZLİKLERİNİ TARİH UNUTMAYACAK’

Son 20 yılın bir çok yönden beceriksiz bir yönetim ile geçtiğini de söyleyen Gümüş, “Yine! Pandemide de görmedik mi iktidarın beceriksizliğini? İki maske göndermeyi başaramadılar, beceremediler! Soma’da yaşananları, hızlı tren facialarını, bir anda ülkenin her köşesinde bombalar patlarken yaşanan güvenlik ve istihbarat krizlerini ve daha nicelerini unuttuk mu? Evet maalesef unuttuk. Bizler bir an için unutabiliriz Ama tarih asla unutmayacak ve affetmeyecek” diye konuştu.

‘ARTIK KIZILAY’A BİLE KAN VEREMEYECEK DURUMA GELDİK’

Vatandaş nazarında mevcut iktidara karşı güven kaybı olduğunu da söyleyen CHP Milletvekili Aday Adayı Gümüş, “Artık Kızılay’a bile kan veremeyecek duruma geldik. Neden! Çünkü, inanmıyoruz, güvenmiyoruz. Hangi birini sayalım! Aslında tek tek saymaya da gerek yok. Herkes her şeyi biliyor. Çünkü iliklerine kadar hissediyor. Ama bu karanlık tablonun içinde bile bugün insanlarımız hala kardeşçe, dayanışma içinde yaşıyor. Çünkü adalet savaşçısı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, zifiri karanlıkta kaynak yapan bir usta gibi, millet ittifakıyla, bu topluma kaybettiği umudu yeniden vermeyi başardı” şeklinde konuştu.

 ‘MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU DA ELDE ETMEK ZORUNDAYIZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ittifak ortaklarının da desteğiyle, iktidarın kalesi sayılan 11 büyükşehir belediyesini kazandığına da dikkat çeken Zeki Gümüş, “İttifak yapısını genişleterek, toplumun büyük çoğunluğunun gücünü arkasına alarak bir rüzgâr yakaladık. Şimdi, en önemli görevimiz, el birliğiyle, dayanışma içinde, öncelikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmaktır. Fakat biliyoruz ki Meclis’te çoğunluk sağlanmazsa Millet İttifakı, yaşanan bu yıkımın yaralarını da hızla tedavi edemez. Bu nedenle, Meclis’teki çoğunluğu da elde etmek zorundayız. Bunun ağır sorumluluğu altındayız ve mutlaka başaracağız” diye konuştu. 

‘KAYSERİ’NİN ÜZERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞI ATACAĞIZ’

Vatandaşların mevcut yönetimden sıkıldığını da sözlerine ekleyen Zeki Gümüş, “Millet sıkıldı, bunaldı. Ama millet özgürleşmek de istiyor. Türkiye’nin kalkınmasını, düze çıkmasını da istiyor.  Ben, işte burada! hepimizin zafere ve özgürlüğe susadığı bu tarihi kavşakta, sizlerden biri olarak, sizlerin sözcüsü, elçisi, eli ayağı olmak istiyorum. Kayseri’miz üzerindeki ölü toprağını atıp, turizmden endüstriye, eğitimden sağlığa her alanda hakkını almak, kendini var etmek için dirilirken, aziz Meclisimizde sizleri temsil eden bir dostunuz, bir kardeşiniz olmak istiyorum. Cesur, çalışkan ve dirayetli bir milletvekili olarak, size ve Kayserimize hizmet etmek istiyorum. Bu nedenle de, desteğinizi bekliyorum. Çünkü biliyorum ki! Milletinin gerçek desteğini alan, onunla bütünleşen bir vekilin önünde hiçbir şey duramaz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Milletvekili aday adayı avukat Zeki Gümüş konuşmasını Nazım Hikmet Ran’ın şu dizeleri ile sonlandırdı:

“Sen yanmazsan

Ben yanmazsam

Biz yanmazsak

Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?” 

Google+ WhatsApp