Cihan Medya Dağıtım AŞ’ye de kayyum atandı

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Cihan Medya Dağıtım AŞ, Irmak Radyo TV Hizmetleri AŞ ile Dünya Dağıtım AŞ'ye kayyum atanmasına karar verdi. Hakimlik kararında, bu kurumların "FETÖ/PDY'ye bağlı şekilde yayın politikası izleyerek, örgütün amacına hizmet ettiği" belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cihan Medya Dağıtım AŞ, Irmak Radyo TV Hizmetleri AŞ, ve Dünya Dağıtım AŞ'ye kayyum atanması talebini değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, bu kurumlara kayyum atanmasına karar verdi.

Hakimlik kararında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğince, FETÖ/PDY'nin yayın organı haline geldiği gerekçesiyle Feza Gazetecilik AŞ'ye ve Cihan Haber Ajansı'na kayyum atandığı hatırlatıldı. Feza Gazetecilik AŞ ile Cihan Haber Ajansı'na atanan kayyumların şirket bünyesinde yaptıkları incelemede, kurumlar arasındaki ortaklık ilişkilerine değinilen raporlarına da yer verildi.

Kayyumların hazırladığı ve Feza Gazetecilik AŞ ile Cihan Medya Dağıtım AŞ arasındaki ortaklık ilişkilerinin ayrıntılı olarak yer aldığı karada; FETÖ/PDY'ye bağlı şekilde yayın politikası izleyerek, örgütün amacına hizmet ettiği belirtilen Feza Gazetecilik AŞ ile Cihan Haber Ajansı'na, kayyum atanmasına ilişkin belirtilen gerekçelerin söz konusu Cihan Medya Dağıtım AŞ, Irmak TV Hizmetleri ve Dünya Dağıtım AŞ hakkında da geçerli olduğu kaydedildi.

Kararda, bu sebeple Feza Gazetecilik AŞ ile Cihan Haber Ajansı'na atanan kayyumlar Sezai Şengönül ile avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan'ın yönetim kurulu yetkilerine de sahip olacak şekilde CMK'nın 133. maddesi gereğince söz konusu 3 kurumu da kayyum tayin edilmelerine karar verilmiştir" denildi.
Hakimlik, kayyumların, Feza Gazetecilik ile Cihan Haber Ajansı'na atanan kayyumlarla aynı oldukları, bu nedenle ek ücret olarak biner lira verilmesine de karar verdi. 

Google+ WhatsApp