Çocuk Şube Müdürlüğünce aranması olan 20 şüpheli yakalandı

Çocuk Şube Müdürlüğünce aranması olan 20 şüpheli yakalandı

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 1 ayda 3 bin 510 kişi sorguladı. Çeşitli suçlardan aranan 20 şüpheli yakalanırken, okul çevrelerinde gerçekleştirilen uygulamalarda da 12 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğünce 1-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan faaliyet raporu açıklandı. Buna göre ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar düzenlendi. Çalışmalarda 2 aileye Türk Ceza Kanununun 233’ncü maddesinde belirtilen ‘Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali’ suçundan 6 şahsa Kabahatler Kanunun 33’ncü maddesinden işlem yapıldı. 
 
Çocukların güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla ‘Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması’ adı altında kent merkezinde bulunan okul önleri ve çevrelerinde yapılan 21 farklı uygulama gerçekleşti. Bu uygulamalarda, 3 bin 510 kişi sorgulandı, aranması olan 20 şahıs yakalandı. Okulla ilgileri olmadığı halde okulların çevresinde bulunan 12 şahıs hakkında da işlem yapıldı. 
 
Faaliyetler kapsamında, 167 okul servis aracı/sivil araç denetlendi. 33 araca işlem yapılırken 32’si internet ve Playstation salonu olmak üzere 102 umuma açık işyeri/park bahçe/metruk bina ise kontrol edildi.

Google+ WhatsApp