Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milli Eğitim Bakanı Tekin’e tepki

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milli Eğitim Bakanı Tekin’e tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı binasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasında yapmış olduğu konuşmasına yönelik basın açıklaması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı binasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasında yapmış olduğu konuşmasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Lütfi Aslanhan tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. 
 
Eğitim sistemini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Lütfi Aslanhan; “AK Parti Genel Başkanı’nın “eğitim alanında başarısız olduk” sözleri ile bir itiraf olarak hafızalarımıza kazınan 21 yıllık dönemde, 9 bakan değişmiş, eğitim sistemi yazboz tahtasına dönmüş, bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, dinselleştirilmiş ve iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline gelmiştir. PISA vb. uluslararası araştırma sonuçları da eğitimin niteliğine yönelik başarısızlığı net bir biçimde ortaya koymaktadır. Öğrencilere bilimsel ve nitelikli bir eğitim vermekten uzak, Ailelerin artan mali yüklerini ve kaygılarını azaltmayı hedeflemeyen, öğretmenlerini yoksulluk sınırının altında maaşlara reva gören, bir milyonu aşan atanamayan öğretmenlere bir umut vermeyen bu bütçeyi konuşmamız gerekirken, maalesef Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gün boyu yapılan bütçeye yönelik eleştirilere vermesi gereken cevapları değil Türkiye’nin geleceği için çok büyük bir tehlike olan laiklik karşıtı demeçlerini konuşmak zorunda kalıyoruz” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifa etmesi gerektiğini de dile getiren, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Lütfi Aslanhan; “Milli Eğitim Bakanlığı ve bizzat bakan Yusuf Tekin gerçekleştirilen bu icraatlar ve söylemler ile maalesef laiklik karşıtı odakların sözcüsü ve hamisi durumuna gelmiş bulunmaktadır. Kişiye özel bir yasal değişiklik ile rektör olan ve Milli Eğitim Bakanlığının tüm tartışmalı icraatlarının sorumluluğunu taşıyan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Google+ WhatsApp