Cumhuriyetin En İyi 12 Şiiri Oylama İle Belirlendi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul "Şiir Günleri" kapsamında Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri oylama ile belirlendi. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İBB Kültür ve So

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul "Şiir Günleri" kapsamında Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri oylama ile belirlendi.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Şiir Günleri, "Ne Varsa Hep Şiir" sloganıyla gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri oylama ile belirlendi. 16 bin oy kullanılan oylamanın sonucunda belirlenen on iki şiir, festivalin final programı olan Şiir Gemisi´nde katılan şairler tarafından açıklanıp seslendirildi.
TYB tarafından her yıl geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Şiir Günleri kapsamında seçilen 12 şiir TYB İstanbul´un tarihi binasının yıl boyunca duvarlarını süsleyecek. TYB İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Öztürk yaptığı konuşmada; "Şiir günleri her yıl tekrarlanacak. Seneye son yıllarda yazılmış şiirler arasından yeni seçki ve daha fazla şairin katılımı ile şiir severlerle buluşacağız" dedi. Şiir Günleri Proje Koordinatörü M. Davut Göksu da, "Yazı ve edebiyatın lokomotifi şiirdir. Şiire katkı bizim için oldukça önemlidir ve Şiir Günleri ile bu katkılarımız devam edecek" diye konuştu.
İşte Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri:
1. Sezai KarakoçMona Roza
2. Attila İlhanBen Sana Mecburum
3. Ahmed Arif: Hasretinden Prangalar Eskittim
4. Necip Fazıl KısakürekKaldırımlar
5. İsmet özel Amentü
6. Turgut UyarGöğe Bakma Durağı
7. Abdurrahim Karakoç, Mihriban
8. Mehmet Akif ErsoyÇanakkale Şehitlerine
9. Sezai Karakoç Sürgün Ülke
10. Yahya Kemal Beyatlı Sessiz Gemi
11. Necip Fazıl KısakürekSakarya Türküsü
12. Erdem BeyazıtSana, Bana Vatanıma Ülkemin İnsanlarına Dair
(HO-Y)

24.10.2014 14:32:01 TSI

Google+ WhatsApp