“Devlet koruması altında olan çocuklarımız her biri bizim için çok kıymetli”

“Devlet koruması altında olan çocuklarımız her biri bizim için çok kıymetli”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kayseri’de açılışı gerçekleştirilen İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi ile ilgili yaptığı konuşmada, “Burada 30 çocuğumuzu ev sahibi yapacağız.

Ev huzurunda, ev konforunda bazı ablaların eşliğinde oluşturulan sevgi, huzur aynı zamanda ev ortamını aratmayan bir konfor niteliği taşıyor. Burada çocuklarımız tamamen devlet koruması altında. Bu çocuklarımız bütün eğitimleri boyunca da bizlerin desteklerini almaya devam ediyor. Aynı zamanda buradaki konuklamasından, 7/24 bakım hizmeti bizim tarafımızdan veriliyor. Okullaşma varsa okula devam ediyorlar. Diğer yandan sosyal alanları var ve hem farklı faaliyetlerle çocuklarımıza destek oluyoruz. Devlet koruması altında olan çocuklarımız her biri bizim için çok kıymetli, çok değerli” dedi. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fatih Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışına katıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, burada Bir Haber Ajansı/KayseRadar mikrofonlarına yapmış olduğu konuşmada, çocuk evi sitesinde 30 çocuğun ev sahibi olacağını ifade ederek, “Burası Kayseri'ye kazandırdığımız bir yatırımımız. Burada 30 çocuğumuzu ev sahibi yapacağız. Küçük ev sitemizde genelde ev huzurunda, ev konforunda bazı ablaların eşliğinde oluşturulan sevgi, huzur aynı zamanda ev ortamını aratmayan bir konfor niteliği taşıyor. Burada çocuklarımız tamamen devlet koruması altında. Bu çocuklarımız bütün eğitimleri boyunca da bizlerin desteklerini almaya devam ediyor. Aynı zamanda buradaki konuklamasından, 7/24 bakım hizmeti bizim tarafımızdan veriliyor. Okullaşma varsa okula devam ediyorlar. Diğer yandan sosyal alanları var ve hem farklı faaliyetlerle çocuklarımıza destek oluyoruz” diye konuştu.
‘DEVLET KORUMASI ALTINDA OLAN ÇOCUKLARIMIZIN HER BİRİ ÇOK KIYMETLİ’
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Devlet koruması altında olan çocuklarımız her biri bizim için çok kıymetli, çok değerli. Onlara bu kurumlardan çıktıktan sonra dahi sahip çıkmaya devam ediyor devletimiz. Onlar bizim gururumuz. Bizlere emanet. Bizler de her türlü desteği onlara sağlamaya devam edeceğiz bu güzel yatırımda bizlere destek olan hem valimiz hem büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Şehir düzenlemesinde, çevre düzenlemesinde oldukça çok büyük emekleri var belediye başkanımızın. Türkiye'de bu proje farklı yerlerde var. Burası sıfırdan oluşturulan bir kurumumuz. Şu anda henüz hiçbir çocuğumuz kabul edilmedi. Her odada çocuklar bireysel kalıyor ve dolayısıyla ilgi alanları, ortak alanları var. Aynı zamanda etüt ortamları var ve birebir ilgilenilebilecekleri, özel olarak yaşamlarını sürdürebilecekleri, özel alanlarının da olduğu bir ortam var. Güvenilir, ferah bir ortam. Yani bu modellerden tabii ki Türkiye'nin farklı yerinde var. Bu en yenisi ve bu vesileyle de buranın da açılışını gerçekleştirmiş olduk” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp