Dilara Lokmanhekim Dünya İkincisi

ABD´nin Florida eyaletinin ev sahipliği yaptığı Judo Gençler Dünya Şampiyonası dün gece başladı. Geçen ay Bükreş´te Avrupa Şampiyonu olan Dilara Lokmanhekim, dün gece de dünya ikinciliği elde etti. Av

ABD´nin Florida eyaletinin ev sahipliği yaptığı Judo Gençler Dünya Şampiyonası dün gece başladı. Geçen ay Bükreş´te Avrupa Şampiyonu olan Dilara Lokmanhekim, dün gece de dünya ikinciliği elde etti. Avrupa üçüncüsü Melisa Çakmaklı da dün bronz madalya kazandı.
Judoda geçen ay Bükreş´te düzenlenen 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası´nda tarihi bir başarıya imza atıp, ülkeler klasmanında birinci olan kız takımı, dün gece de Dünya Şampiyonası´ndaki performansıyla parladı. 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanan milli takım, kızlarda ikinci sırayı aldı.
2012 yılından sonra geçen ay da Gençlerde Avrupa Şampiyonu olan Dilara Lokmanhekim, dün gece de dünya ikinciliği elde etti. 48 kilonun Avrupa´da bir numarası olan Dilara, dün gece sırasıyla Amerikalı, Rumen ve Alman rakiplerini yenerek adını finale yazdırdı. Dilara, finalde çok güçlü ve iddialı bir rakiple; Ağustos´ta Büyüklerde Dünya Şampiyonu olan Ami Kondo ile karşılaştı.

20 YILLIK HASRET BİTECEKTİ
Judonun ekol ülkesi Japonya´yı temsil eden Kondo karşısında ippon ile maçı kaybeden Dilara, Türkiye´ye gümüş madalya getirdi. Türk judosunun tarihinde Gençlerde sadece bir dünya şampiyonluğu var ve o başarıya tam 20 yıl önce, şu an Genç Kız Takımı´nın antrenörlerinden olan, İlknur Kobaş ulaşmıştı. Hocası İlknur Kobaş gibi iki Avrupa şampiyonluğu bulunan Dilara, dün gece altın madalya alsaydı, antrenörünün bir başarısını daha tekrarlamış olacaktı.

MELİSA YİNE PODYUMDA
Bu yıl Gençlik Olimpiyatı´nda altın madalya kazanan, ardından kendinden yaşça büyük judocular yanında Avrupa ikincisi olan Melisa Çakmaklı da dün gece dünya üçüncülüğü elde etti. Aslında Ümitler yaş kategorisine dahil olan 16 yaşındaki Melisa, dün Rus ve Portekizli rakiplerini yenerek yarı finale ulaştı. Yarı finalde gün sonunda altın madalya kazanan Japon Hitomi Sakaguchi´ye kaybeden Melisa, üçüncülük maçında Moğol rakibini wazari puanıyla gerideyken ippon´ladı.

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA
Böylelikle şampiyonanın ilk gününü 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile kapatan Türkiye, 72 ülke arasında dördüncü sırayı aldı. Başantrenörlüğünü Mustafa Birinci´nin yaptığı kız takımı ise iki altın kazanan Japonya´nın ardında 58 ülke içinde ikinci sırada yer aldı.
Türkiye´yi, Dünya Şampiyonası´nda erkeklerde temsil eden tek isim olan Murat Bektaş bu akşam mindere çıkacak. Bu yıl başarılı sonuçlar elde eden Murat, şampiyonanın en kalabalık sıkleti olan ve 51 sporcunun yarışacağı 73 kiloda madalya arayacak.
(SK-SK-S)

23.10.2014 11:33:11 TSI

Google+ WhatsApp