(Düzeltme) Kobani Eylemlerinde Ölenler İçin İzmir´de Gıyabi Cenaze Namazı İzmir

İzmir´de Cuma namazı sonrası toplanan bir grup ´İslami Kurum ve Kuruluşlar´ üyesi, Kobani´de IŞİD´in saldırılarını gerekçe gösteren grupların eylemlerini kınayarak olaylarda hayatını kaybedenler için

İzmir´de Cuma namazı sonrası toplanan bir grup ´İslami Kurum ve Kuruluşlar´ üyesi, Kobani´de IŞİD´in saldırılarını gerekçe gösteren grupların eylemlerini kınayarak olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Konak Meydanı´nda toplanan kalabalık, IŞİD´in saldırılarının protestoları sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası grup adına basın açıklamasını Hacı Şani okudu. Özellikle HÜDA Par´ın birçok parti teşkilatı, İslami STK ve kurumların binalarının söz konusu eylemler sırasında ateşe verildiğini kaydeden Şani, "Bu çeteler yaptıkları bu zulümleriyle Arakan´daki Budist çeteleri bile geride bırakmışlardır. Talan edilen işyerlerinde bulunan mukaddes kitabımız Kur´an-ı Kerim alçakça yakılıp saygısızca yerlere atılmıştır. Başta katledilen 40´ın üzerinde insan olmak üzere, yapılan bunca yıkımın failinin, Selahattin Demirtaş ve HDP yöneticileri olduğunu da burada vurgulamak isteriz. Olaylarda devlet ve hükümet yetkililerinin zaafı tartışma götürmez bir gerçektir. Küresel güçlerin bölgedeki tetikçisi olan PKK/HDP çetelerine deriz ki; sizin atalarınız olan firavunlar, Ebu cehiller İslam´la baş edemedi. Sizler de baş edemeyecek ve bu mücadeleyi kaybedeceksiniz. Sokaklara inen azgın PKK çeteleri İslami kurum ve kuruluşları hedef seçmiş ve bunun sonucunda 11 kişi şehit edilmiştir. Halkımız başta olmak üzere PKK/HDP çetelerinin yaptığı zulme karşı, kanaat önderleri, STK´lar, siyasi partiler ve ülkemizdeki tüm oluşumlar seslerini yükseltmelilerdir" dedi.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.
(ÖA-ÖZ-Y)

17.10.2014 18:53:17 TSI

Google+ WhatsApp