Erciyes Üniversitesi’nde Yerel Medya Buluşması ve 2023 Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde Yerel Medya Buluşması ve 2023 Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ); Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen, “Yerel Medya Buluşması” ve 2023 Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın ile akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, iletişim çağındayız, iletişimin ve haber alma özgürlüğünün çok önemli olduğu bir dönemde böyle bir programın düzenlenmesinin çok yararlı ve gerekli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Altun; “Erciyes Üniversitesi olarak bizler sadece şehrinde değil, Türkiyemizin ve uluslararası boyutlarda tanınırlığı olan bir Üniversite olmamız dolayısıyla bu konularda açık olmamız, bu konularda her zaman etkin rol almamızın çok yararlı ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Erciyes Üniversitesi kuruluşundan günümüze kadar her alanda kendisini ispatlayan 19 fakültesi, 2 Meslek Yüksekokulu ve 1 Yüksekokulu ile çok köklü bir kurumsal yapıya sahiptir. Ülkemizin etkin Araştırma Üniversiteleri arasında yer alan, sadece şehrinde değil, Türkiye’de ve Dünyada birçok bilimsel faaliyet ve yeniliklere de yön veren bir üniversite olarak bu etkinliğini devam ettirmektedir“ dedi.

RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. Uslu, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin RTÜK olarak en aktif ve yoğun çalıştığımız iletişim fakültesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ulus ötesi Çalıştaylar, Uluslararası Proje İşbirlikleri, Kurul Üyelikleri, Eğitim ve Seminer Programları bunlardan yalnızca birkaçı. Bu son derece değer verdiğimiz işbirliklerine önemli katkı sunan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın hocamıza bu vesileyle bir kez teşekkür etmek isterim. Birlikte daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum“ dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’da konuşmasında Kayseri’de böyle bir toplantı gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın yaptığı konuşmada; "Son yıllarda fakülte olarak iç ve dış paydaşlarımızla yoğun bir iletişim süreci gerçekleştirdik. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve RTÜK bunların başında gelmektedir. Erciyes Üniversitesi Proje kapasitesi olarak diğer İletişim Fakülteleri arasındaki tercih edilme sebebidir. 2023 Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri Tanıtım Toplantısı’nın ilk olarak burada yapılmasından dolayı oldukça memnunuz“ dedi.

Açılış konuşmasının ardından; “Yerel Medya Buluşması” ve 2023 Aile ve Çocuk Dostu yapım ve dizi teşvik ödülleri Tanıtım Toplantısı paneli gerçekleştirildi.

Google+ WhatsApp