ERÜ'de ASPİLSAN Enerji ile AR-GE İstişare Toplantısı Düzenlendi

ERÜ'de ASPİLSAN Enerji ile AR-GE İstişare Toplantısı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve ASPİLSAN Enerji arasında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında devam eden AR-GE istişare toplantısının ikincisi düzenlendi.Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun üniversite – sanayi işbirliğinde hayata geçirilebilecek olan projelerin ele alındığı toplantıların önemine dikkat çekti.

ERÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir, ERÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Narin, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Gökmen Zararsız ile ASPİLSAN Enerji yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun üniversite – sanayi işbirliğinde hayata geçirilebilecek olan projelerin ele alındığı toplantıların önemine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Altun, “ASPİLSAN Enerji şehrimizin parlayan bir yıldızı Erciyes üniversitesi olarak birlikte projeler üretmeyi yönetici olarak çok önem veriyorum. Düzenlenen bu toplantılarda öncelikle iki kuruma, şehrimize ve ülkemize çok değerli sonuçları çıkaracağını da düşünüyorum. AR-GE istişare toplantılarını bizler artırarak devam ettireceğiz. Bugün toplantı ve ziyaretlerinden dolayı ASPİLSAN Enerji heyetine teşekkür ediyoruz” dedi.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir ise konuşmasında ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un Üniversitenin tüm teknik imkânlarını sanayi ile buluşturmak üzere çalışmalar yürüttüğünü belirterek teşekkür etti.

ASPİLSAN Enerji olarak Anadolu’da nadir bir başarıya imza atarak araştırma üniversitesi olan ERÜ ile AR-GE projeleri üretme fırsatı olduklarından dolayı mutlu olduklarına dikkat çeken Doç. Dr. Özdemir, şunları kaydetti: “ ASPİLSAN Enerji olarak enerji alanında dünyadaki trend teknoloji konularında arge ve üretimler yapıyoruz. Bir teknoloji şirketi olarak bugün bulunduğumuz konumdan ötürü mutluyuz. Teknoloji şirketleri genellikle ticari boyutu geleceğe uzanan projeleri üniversiteler ile paylaşırlar. Bu şirketlerin arge maliyetlerini azaltır ve gelecek teknolojilerini yakalamasını sağlar. Üniversiteler açısından bu tür işbirliklerinin kıymeti ise bilimsel olarak çalıştıkları konuların gelecekte ticari bir potansiyel barındırmasıdır. Bu gelecek potansiyeli olan işlerde sahip olduğumuz bilimsel ve teknik bilginin üniversite sanayi işbirliği ile ticarileşme ihtimalini kıymetli buluyoruz.”

Konuşmaların ardından toplantıda mevcut işbirliklerini geliştirme ve yeni işbirliklerinin hayata geçirebileceği çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Google+ WhatsApp