ERÜ’de “Cumhuriyet Dönemi Kayseri Gazeteleri Sergisi” Açıld

ERÜ’de “Cumhuriyet Dönemi Kayseri Gazeteleri Sergisi” Açıld

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “Cumhuriyet Dönemi Kayseri Gazeteleri Sergisi” açıldı.

Koleksiyoner Faruk Yaman Kütüphanesi Koleksiyonunda yer alan Kayseri Gazeteleri, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.  

1910-1990 yılları arasında yayınlanmış 42 adet gazete ve 22 adet dergi olmak üzere toplam 64 adet eserin bulunduğu sergi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Osmanlı Türkçesi ile basılmış 14 eserinde yer aldığı  sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Faruk Yaman Kayseri’nin yaşayan bir tarihine, yaşayan bir hafızasına sahip. Ben bu eserlerin çok kıymetli olduğunu ve korunması gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle ben tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak istiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Faruk Yaman ise “Gazeteciler günü münasebetiyle Erciyes Üniversitesi iş birliğinde Faruk Yaman kütüphanesinde yer alan Kayseri ile ilgili basın tarihinin örneklerini orijinal haliyle burada sergiliyorum. Bu bir Faruk Yaman klasiği. Benim için bu sergi çok önemli. Fotokopileri değil, asılları burada. 14’ü Cumhuriyet öncesine ait, 42’si gazete, 22’si dergi olmak üzere 64 adet eserin örneklerini bu sergide sizlerle buluşturuyorum. Kayseri’nin basın tarihi konusunda önemli bir arşive sahibim. Bu arşivin akademisyenler tarafından yapılan çalışmalara ışık tutacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; Rektör Yardımcısı aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, Koleksiyoner Faruk Yaman ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti.

Kurdele kesiminin ardından davetliler tarafından, sergide yer alan gazete ve dergileri tek tek inceledi.

Google+ WhatsApp