Eski MHP'li vekilden Bahçeli’ye ‘bırak’ çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Artık bırakın, camianın sabrı kalmadı” çağrısı yaptı.

Eski MHPli vekilden Bahçeliye bırak çağrısı

Rıdvan Yalçın, seçim sonuçlarının ardından sosyal medyadaki sayfasında yorumlarda bulundu. “Bu bir isyan yazısıdır” başlığı altında yazan Yalçın, siyasi hayatı boyunca hep Devlet Bahçeli’nin yanında olduğunu ve ondan başkasına oy vermediğini belirtti. 23. dönemde 34 yaşında milletvekili olduğunu ve bundan dolayı Bahçeli’ye hep minnet duyacağını belirten Rıdvan Yalçın, seçim sonuçlarının MHP açısından oldukça yaralayıcı olduğunu kaydetti. Devlet Bahçeli’nin yanlış bir politika yürüttüğünü belirten Yalçın, “Bugün yine bir fetret döneminin ilk günü. Biliyorum ki bugün HDP’den az vekil çıkarmak camiayı baraj altı kalmaktan daha fazla yaraladı. 7 Haziran'ın mesajını okuyamadı Devlet Bey. AKP’nin MHP eliyle kontrol altına alınma isteğini reddederek, an azından böyle algılanmasına yol açarak hain ilan ettiği bu partinin yeniden ezici çoğunlukla iktidarına vesile oldu. En azından seçim hükümeti içerisinde olmaya evet deseydi, MHP seçime bakanları ile gidecek, Tuğrul Bey vakası yaşanmayacak ve PKK’ya yapılan operasyonlar MHP’nin hükümetteki etkisi olarak pekala algılanacaktı. Hayırda hayır vardır diyen Devlet Bey'e seçmen koca bir ‘hayır’ dedi” ifadelerini kullandı. 

“ARTIK BIRAKIN, CAMİANIN SABRI KALMADI”

Adaylar ve teşkilatların ellerinden geleni yaptığını, ancak ortaya çıkan manzaranın ‘tevil götürmeyecek kadar gerçek’ olduğunu dile getiren Yalçın, Devlet Bahçeli’ye bırak çağrısında bulundu. Yalçın, yazısında şu görüşlere yer verdi: 

“Bu seçim liderlerin seçimiydi ve tek mağlup biz görünüyoruz. Tablo budur ve tevil kabul etmeyecek kadar nettir. Bu bir yıkım, bu bir hüsrandır. Bütün ülkede ve Ordu’da heba olan bunca emeğe yazık olmuştur. Şimdi sinirinden ağlayan, kahrolan ve yarın nasıl sokağa çıkacağını düşünen asil yürekli insanlar belki de hayatının en kötü gecesini yaşamaktadır. Onun için sevgili Genel Başkanım bilmem ki size kadar ulaşır mı bu isyan, artık bırakınız. 14 seçimdir alamadığınız halk desteğinin değişmesi için hiçbir neden kalmamıştır. Israr etmeyiniz. Nasıl Başbuğ’dan sonra bu hareket dağılmamış, sizin önderliğinizde zaferler kazanmışsa sizin bırakmanızla da dağılmayacaktır. Ömrünüzü verdiğiniz hareket için bu kez yapacağınız en büyük hizmet saygınlığınızı koruyarak yenilenmeyi temin etmektir. Bunu lütfen kabullenin. Bu gerçekle yüzleşin. Bırakın bu kutsal hareket küllerinden yeniden doğsun. Türk milletini seçeneksiz bırakmayın. Müsaade edin özgüveni yüksek, halkla inatlaşmayan, sevilen insanları etrafında kompleksiz şekilde taşıyabilen bir lider ve kadro gelsin. Bu sözler benim şahsi kaprisim ise beni de atın gitsin. Lakin biliniz ki camianın sabrı tükenmiş, tahammülü kalmamıştır. Yine inat eder, ısrar ederseniz bütün hayatınız olan bu koca camianın çatırdamasına neden olacak ve ihraç edecek adam bulamayacaksınız. Lütfen sizden bekleneni yapın ve bunu hemen yapın. Ülkeye de, partiye de son ve unutulmaz hizmetiniz bu kez kendinizi feda ederek olsun.” 

Google+ WhatsApp