Evde kal Türkiye

Evde kal Türkiye


Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs, dünya genelinde tüm spor dallarını da krize soktu. Tüm takım sporları ve bireysel maçlar süresiz bir şekilde iptal edildi. Uzunca bir süre ülkemizde görülmeyen koranavirüs ilk olarak 11 Mart’ta ülkemizde görüldü ve hızla artış gösterdi. Birçok kimse ilk vakanın görülmesinden sonra liglerin tatil edilmesini talep etse de federasyonlar aldıkları kararlarla maçların seyircisiz oynanmasına karar verdiler. Galatasaray-Beşiktaş derbisinden sonra Galatarasay Teknik Direktörü Fatih Terim, federasyona maçların oynanması kararı ile ilgili büyük veryansınlar etti. “Bizim canımız yok mu?” dedi.

Artan vaka sayıları sonrasında olağanüstü toplanan bakan ve federasyon başkanları liglerin tatil edildiğini bildirdiler. Ama bu karar geç alınan bir karardı. Galatasaray As Başkanı Abdulrahim Albayrak’ın test sonuçlarının pozitif çıktığının açıklanması tüm spor camiasında soğuk duş etkisi yaratmışken hemen ertesi gün Teknik Direktör Fatih Terim’inde test sonuçlarının pozitif çıkması sadece ülkemizde değil uluslararası spor camialarında bile büyük yankı buldu. Fenerbahçe futbol takımı ve basketbol takımında hem oyuncularda hem de idari kadroda corana test sonucu pozitif çıkan vakalar olduğunu açıkladı. Kayserispor’da idari kadro çalışanlarından birisinin test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Son olarak da eski milli kalecilerimizden Rüştü Rençber’in sonuçlarının pozitif çıktığını öğrendik. Tüm bu açıklanan sonuçlar hepimizi derinden üzdü. Umarım tez zamanda bu illetten olabilecek en az hasarla kurtulur ve eski günlerimize geri döneriz.

Önümüzdeki 2 haftalık dönemin en kritik dönem olduğuna dair konunun uzmanları uyarılarda bulunuyorlar. Bizlere düşen temel görev evlerimizde kalarak kişisel önlemlerimizi almak. Herkes uyarıları dikkate alır ve kurallara uyarsa inşallah en kısa zamanda en az zararla üstesinden gelmiş olacağız bu hastalığın. Ama sonrasında ne olur onu bilemiyorum. Ligler kaldığı yerden devam eder mi? ederse neler yaşanır? tüm bu soruların hepsi muamma. Şu an için önemli olan tek şey hayatın kendisi bence. Evde kal Türkiye. Evde hayat var…

Google+ WhatsApp